16 Οκτωβρίου, 2024

Εσύ ξέρεις τι είναι το color corrector και πώς χρησιμοποιείται;

 Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για την τεχνική στο μακιγιάζ που κάνει θαύματα
Πόσες φορές έχεις δοκιμάσει να καλύψεις τους μαύρους κύκλους ή διάφορες ατέλειες του προσώπου με concealer, μόνο και μόνο για να δεις το αποτέλεσμα να φαίνεται γκρι ή πορτοκαλί; Μην ανησυχείς, δεν είσαι μόνη! Ήρθε η στιγμή να μάθεις για τον κορέκτορα (color corrector), ένα «εργαλείο» που θα σου λύσει τα χέρια και θα απογειώσει το μακιγιάζ σου.

Τι είναι ο κορέκτορας (color corrector);
Ο κορέκτορας είναι ένα μαγικό προϊόν που χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια οι επαγγελματίες make-up artists για να εξουδετερώσουν ατέλειες όπως μαύρους κύκλους, σκούρες κηλίδες και ερυθρότητα. Λειτουργεί με βάση τη θεωρία των χρωμάτων, χρησιμοποιώντας αποχρώσεις που «εξουδετερώνουν» αυτές που θέλουμε να καλύψουμε. Αυτό το βήμα γίνεται πριν την εφαρμογή του concealer ή του foundation, κάνοντας την επιδερμίδα σου να φαίνεται ομοιόμορφη και φυσική.

Πώς λειτουργεί;
Ο κορέκτορας έρχεται συνήθως σε διάφορα χρώματα όπως πορτοκαλί, κίτρινο, μωβ, κόκκινο και πράσινο. Κάθε χρώμα έχει τον δικό του ρόλο στην εξουδετέρωση των ατελειών της επιδερμίδας σου. Αφού τον εφαρμόσεις στην περιοχή που έχεις τυχόν ατέλεια, το concealer ή το foundation σου θα δουλέψει καλύτερα, καθώς η επιδερμίδα σου θα έχει ουδέτερη βάση και όχι σκιές ή χρωματισμούς.

Ποια χρώματα διορθώνουν ποιες ατέλειες;
Κίτρινο: Καλύπτει τις μπλε αποχρώσεις, όπως τις φλέβες και τους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.
Πορτοκαλί: Καμουφλάρει τις σκούρες κηλίδες, τα σημάδια υπερμελάγχρωσης και τις καφέ ουλές.
Πράσινο: Εξουδετερώνει την ερυθρότητα, όπως σημάδια από σπυράκια, ουλές ακμής ή κοκκινίλες.
Μωβ: Αντιμετωπίζει τον κιτρινωπό τόνο του δέρματος και φωτίζει την επιδερμίδα που φαίνεται κουρασμένη ή θαμπή.
Πώς να χρησιμοποιήσεις σωστά τον κορέκτορα
Το μυστικό για σωστή εφαρμογή είναι να χρησιμοποιείς ταμποναριστές κινήσεις, ώστε να επιτρέπεις στο προϊόν να δουλέψει σωστά. Εφάρμοσε το color corrector στην περιοχή που χρειάζεται κάλυψη και περίμενε να στεγνώσει ελαφρώς. Έπειτα, ταμπονάρισέ το με το concealer σου για να αναμειχθούν ομοιόμορφα. Αυτό το βήμα θα κάνει τη διαφορά στο τελικό αποτέλεσμα, κάνοντάς το πιο φυσικό και ομοιόμορφο.

Ακολούθησε αυτά τα απλά tips και δες την επιδερμίδα σου να δείχνει λαμπερή και αψεγάδιαστη!

womenonly.gr