19 Μαρτίου, 2024

Έσπασε ο πάγος ανάμεσα στον βασιλιά Φελίπε και τον Χουάν Κάρλος – Η αγκαλιά πατέρα και γιου

Η κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου φαίνεται πως ήταν η αφορμή για να σπάσει ο πάγος ανάμεσα στον βασιλιά Φελίπε της Ισπανίας και τον πατέρα του Χουάν Κάρλος.

Την ευκαιρία για επανένωση της βασιλικής οικογένειας της Ισπανίας σημειώνουν πολλά διεθνή και εγχώρια Μέσα, καθώς η απομάκρυνση του βασιλιά Χουάν Κάρλος από τον θρόνο δεν έγινε υπό τις καλύτερες συνθήκες.

Ο πρώην βασιλιάς της Ισπανίας ζει πλέον στο Άμπου Ντάμπι, ενώ βασιλιάς έχει στεφθεί ο γιος του Φελίπε.

Οι σχέσεις του βασιλιά Φελίπε με τον Χουάν Κάρλος είναι ψυχρές και χαρακτηριστικό είναι πως οι δυο άνδρες δεν αντάλλαξαν ούτε ματιά στη Μητρόπολη Αθηνών, ωστόσο φαίνεται πως το κλίμα μεταξύ τους άλλαξε όταν βρέθηκαν στο Τατόι για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Σε ένα σπάνιο στιγμιότυπο που κατέγραψε η κάμερα του Star, ο βασιλιάς Φελίπε αγκάλιασε εγκάρδια και φίλησε τον πατέρα του Χουάν Κάρλος, ο οποίος λόγω κινητικών προβλημάτων, μεταφέρθηκε στο παρεκκλήσι με ένα μικρό όχημα.

Η κατάσταση της υγείας του Χουάν Κάρλος είναι κακή καθώς χρησιμοποιούσε μπαστούνι για να περπατήσει. Στο πλευρό του τόσο στη Μητρόπολη Αθηνών όσο και στο Τατόι είχε την σύζυγό του και βασιλομήτωρ της Ισπανίας, Σοφία και αδελφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Κάθισαν μάλιστα μαζί στην εκκλησία και μιλούσαν κανονικά με την Σοφία να υπηρετεί τον θεσμικό της ρόλο.

Ο τέως βασιλιάς της Ισπανίας, που παραιτήθηκε από τον θρόνο υπέρ του γιου του, Φελίπε, το 2014, με επιστολή του προς τον βασιλιά, στις 3 Αυγούστου, ανακοίνωσε πως εγκαταλείπει τη χώρα του για να σώσει τη μοναρχία, μετά την εμπλοκή του σε σκάνδαλο δωροληψίας, που σχετίζεται με την παραχώρηση σύμβασης σε ισπανική κοινοπραξία για την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής στη Σαουδική Αραβία.

Ο Χουάν Κάρλος εδώ και αρκετά χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με οικονομικά σκάνδαλα αλλά τον Μάρτιο του 2020, εν μέσω πανδημίας, ο βασιλιάς Φελίπε αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τα δικαιώματα στην περιουσία του πατέρα του και έκοψε το ετήσιο εισόδημα που λάμβανε από το παλάτι ο Χουάν Κάρλος, ύψους 194.000 ευρώ.

madata.gr