16 Απριλίου, 2024

Ερώτηση Τσίπρα για Μητσοτάκη και υποκλοπές: Έχετε δει εσείς κανένα αθώο να κρύβεται

Συνεχίζεται η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις τηλεφωνικές υποκλοπές και την παράνομη χρήση του λογισμικού Predator. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη για το Predator μετά και το επίμαχο δημοσίευμα, καθώς ο πρωθυπουργός αρνείται να απαντήσει στις δύο ερωτήσεις που του έχει υποβάλει στη Βουλή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Έχετε δει εσείς κανένα αθώο να κρύβεται; Οι ένοχοι κρύβονται. Οι αθώοι βγαίνουν στο φως. Τι ρωτάω τον κ. Μητσοτάκη και δεν έρχεται να απαντήσει, αν κάποιος από τους 31 ήταν υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ διότι στις πόσες συμπτώσεις καίγεται;».

Δημοκρατία και κράτος δικαίου με συμπτώσεις δεν υπάρχει απαντά σε έντονο ύφος ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ασκώντας ταυτόχρονα οξύτατη κριτική στον Αλέξη Τσίπρα γιατί υιοθετεί πλήρως το δημοσίευμα Βαξεβάνη αντί να απαιτήσει από τον εκδότη να καταθέσει στοιχεία στη δικαιοσύνη.

«Ο κ. Τσίπρας έδειξε ότι το πολιτικό του άγχος έχει μετατραπεί σε εμμονή με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο έτσι μπορεί να εξηγηθεί ότι σε συνέντευξη 33 λεπτών αναφέρθηκε 22 φορές στον πρωθυπουργό. Η Ελλάδα άλλαξε και ο κ. Τσίπρας δε θα έχει ξανά την ευκαιρία να τη βυθίσει στην ανυποληψία και την παρακμή», είπε ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο Μάκης Βορίδης μάλιστα άπλωσε ταυτόχρονα και ένα νομικό δίκτυ πάνω από την πολιτική σύγκρουση για τις παρακολουθήσεις σημειώνοντας ότι για την ώρα η κατοχή και μόνο ενός λογισμικού δε συνιστά παράνομη πράξη προκειμένου να ασκηθούν διώξεις από τη δικαιοσύνη, πετώντας με τη σειρά του το γάντι στον εκδότη να προσκομίσει τα στοιχεία του δημοσιεύματος στον εισαγγελέα.

«Μόνο η κατοχή μπορεί να είναι προπαρασκευαστική πράξη. Δηλαδή το πήρα αλλά δεν το χρησιμοποίησα. Θέλω να πιστεύω ότι έχει κάποια στοιχεία. Τον φώναξε η δικαιοσύνη και του λέει φέρε τα. Αν τα φέρει ξεκινά η διαδικασία του ελέγχου».

Με τη σιωπή των αμνών παρομοίασε ο Αλέξης Τσίπρας την στάση ορισμένων υπουργών των οποίων το όνομα βρίσκεται στη λίστα του Documento και δεν καταθέτουν μήνυση ούτε καν στον ίδιο τον κ. Βαξεβάνη όπως είπε.

«Όχι να απειλεί ότι αν βγάλει στοιχεία θα τον πάει 20 χρόνια φυλακή όπως έκανε ο κ. Γεωργιάδης. Κι όταν είπε ο εκδότης θα φέρω στοιχεία του είπαν και που τα έχεις πας 20 χρόνια φυλακή. Αυτά δε γίνονται ούτε στη Σικελία της μαφίας».

Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο υπουργός Υγείας παραδέχτηκε ότι και εκείνος είναι κουμπάρος του Γιάννη Λαβράνου, του επιχειρηματία που σύμφωνα δημοσιεύματα φέρεται να πρωταγωνιστεί στην έλευση του Predator στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος, αποκάλυψε στο MEGA ότι το Predator δεν έχει απλά τη δυνατότητα να βλέπει μια συσκευή κινητού τηλεφώνου αλλά και να παίρνει τον έλεγχο της συσκευής στέλνοντας μέχρι και μηνύματα σε ώρες που το κινητό βρίσκεται σε παρατεταμένη αδράνεια από τον χρήστη του.

«Σύμφωνα με δεδομένα ερευνών από τεχνικούς έχει τη δυνατότητα το Predator ταυτόχρονα παρεμβαίνοντας και στο Cloud να σβήνει το μήνυμα από το κινητό σου και εσύ να το έχεις στείλει σε εμένα και να μην αντιλαμβάνεσαι ότι έχεις στείλει και ουσιαστικά να ενοχοποιείσαι μέσω του Predator».

πηγή: MEGA TV