29 Μαρτίου, 2024

Ερντογάν: Δεν θέλουμε καμία σχέση με την Ελλάδα- Ρίχνει το γάντι στις ΗΠΑ

Νέα «πυρά» κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος, σε εκδήλωση με αφορμή τη Νίκη κατά των Ελλήνων. Όπως τόνισε, «δεν θέλουμε καμία σχέση με την Ελλάδα».

«Δεν θέλουμε καμία σχέση με την Ελλάδα, ούτε οικονομική, ούτε πολιτική», υπογράμμισε συγκεκριμένα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Παράλληλα, αναφέρθηκε ξανά στον ισχυρισμό της Τουρκίας πως τουρκικά αεροσκάφη τα οποία «εκτελούσαν αποστολές στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» εγκλωβίστηκαν στα ραντάρ από το ελληνικό σύστημα αεράμυνας S-300, κάνοντας λόγο για «εχθρική ενέργεια».

Και συμπλήρωσε: «Η Ελλάδα με αυτή την κίνηση προκάλεσε το ίδιο το ΝΑΤΟ».

Σε αυτό το σημείο, μάλιστα, έριξε το… γάντι στις ΗΠΑ, δηλώνοντας: «Είμαστε περίεργοι για την απάντηση των ΗΠΑ».

Τα μηνύματά του σε ΗΠΑ και Ελλάδα

Μηνύματα με αποδέκτες την Ελλάδα και τις ΗΠΑ έστειλε ξανά, νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας στην Τελετή Παραλαβής Διπλωμάτων της Στρατιωτικής Ακαδημίας Εθνικής Άμυνας στην Άγκυρα.

«Τώρα έχουμε το AKINCI, πάνω απ’ όλα, τώρα έχουμε τη δύναμη να πολεμήσουμε σοβαρά με διαφορετικές χώρες. Η εχθρική στάση των υποτιθέμενων συμμάχων μας προς την Τουρκία ή η υποστήριξη που δίνουν σε αυτούς που επιδεικνύουν τέτοιες συμπεριφορές μας στενοχωρεί. Ενεργούμε εξετάζοντας τα κέρδη και τις ζημίες στο σύνολο των σχέσεών μας, ενώ ταυτόχρονα δεν αμελούμε να δημιουργήσουμε νέες συνεργασίες που ικανοποιούν τις ανάγκες μας», δήλωσε.

 Ο Ερντογάν συνέχισε λέγοντας ότι: «Η αυξανόμενη ισχύς της χώρας μας σε ολόκληρη τη σφαίρα επιρροής από τη Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα είναι ένα από τα αποτελέσματα αυτής της νέας εποχής. Όπως κάθε χώρα που αντιμετωπίζει κρίσεις, αναθεωρούμε τις δικές μας τακτικές και πρακτικές. Η διαφορά μας από τους άλλους είναι η υψηλή ικανότητά μας να μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία, χάρη σε όσα έχουμε κάνει τα τελευταία 20 χρόνια».

O Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι τα Σκόπια ανήκαν και αυτά στην Οθωμανική Αυτοκρατορία.

«Τα Σκόπια, τα οποία ο Γιάχια Κεμάλ ταύτισε με την Προύσα, ήταν δικά μας 61 χρόνια πριν από την Κωνσταντινούπολη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ethnos.