26 Απριλίου, 2024

Ερντογάν: Απείλησε για ακόμα μία φορά την Ελλάδα με τους πύραυλους Tayfun

Λίγες ώρες μόνο κράτησαν οι ελπίδες για την ύπαρξη διαύλου επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά την μυστική συνάντηση των διπλωματικών συμβούλων Μητσοτάκη και Ερντογάν για αυτόν το λόγο. Και ενώ όλα έδειχναν να εκτονώνονται, ο Ερντογάν ξαναχτύπησε δυναμιτίζοντας το κλίμα. Για άλλη μια φορά μίλησε απαξιωτικά για τους Έλληνες, ενώ απείλησε ξανά με πυραυλική επίθεση τη χώρα μας.

Λίγες μόνο ώρες μετά την συνάντηση της διευθύντριας του διπλωματικού γραφείου του πρωθυπουργού, Άννας Μαρίας Μπούρα, και του διπλωματικού συμβούλου του Ταγίπ Ερντογάν, Ιμπραήμ Καλίν, στις Βρυξέλλες και ο Ερντογάν αναφερόμενος σε «τρελούς» Τούρκους απείλησε και πάλι με τους πυραύλους «Τυφώνας». των οποίων το βεληνεκές επιζητεί να αυξήσει στα 1000 χιλιόμετρα.

«Ειδικά αν υπάρχει πύραυλος «Τυφώνας», το βεληνεκές του ανακοινώθηκε στα 560 χλμ. Θα φτάσουμε στα 1000 χλμ. Δεν πρέπει να ανησυχήσει ο Έλληνας όταν το ακούει αυτό; Χθες και σήμερα έκαναν τρέλες στο Αιγαίο, φυσικά ο κόσμος μας έκανε ότι έπρεπε. Λοιπόν, μην το κάνεις (Έλληνα), μείνε ψύχραιμος, μην τα βάζεις μαζί μας, δεν έχουμε πρόβλημα μαζί σου στο Αιγαίο», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.

Κι ενώ η Άγκυρα συνεχίζει να προσπαθεί να φοβίσει την Αθήνα, η Ελλάδα συνεχίζει και το εξοπλιστικό της πρόγραμμα καθώς η ρητορική από την πλευρά της Άγκυρας δείχνει ξεκάθαρα στοιχεία αναθεωρητισμού.

«Μπορεί τώρα να χαρακτηρίζεται από κάποιους προεκλογική, πλην όμως για εμένα δείχνει ότι έχει στοιχεία σταθερής πολιτικής αναθεωρητικών επιδιώξεων και στην περιοχή μας», υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, βρίσκεται στο Βελιγράδι όπου θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Σέρβο ομόλογό του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες.

madata.gr