4 Φεβρουαρίου, 2023

Ερντογάν: Ανακαλύφθηκε σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα

O Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε δηλώσεις του μετά το υπουργικό συμβούλιο στην Άγκυρα,, είπε ότι ανακαλύφθηκε σημαντική ποσότητα φυσικού αερίου στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας. «Θα συνδέσουμε την ανατολή και τη δύση» επισήμανε χαρακτηριστικά– μεταξύ άλλων – ο πρόεδρος της Τουρκίας. 

«Το γεωτρύπανο Fatih ανακάλυψε ένα νέο απόθεμα φυσικού αερίου 58 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων σε βάθος 3.023 μέτρων κάτω από τη θάλασσα, κατά τη διάρκεια της γεώτρησης στο οικόπεδο Çaycuma-1» δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Ως αποτέλεσμα της ανάλυσης των δεδομένων στη Μαύρη Θάλασσα, το απόθεμα που είχαμε ανακοινώσει προηγουμένως, ύψους 540 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων, αναθεωρήθηκε σε 652 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα» πρόσθεσε. 

«Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι η Τουρκία θα είναι το ενεργειακό κέντρο της Κασπίας, της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής» δήλωσε επίσης ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

«Θα συνδέσουμε την ανατολή και τη δύση όχι μόνο με τις γέφυρες μας στην Κωνσταντινούπολη και το Τσανάκαλε, αλλά και με ενεργειακές γέφυρες. Απώτερος στόχος μας είναι να κηρύξουμε την ενεργειακή ανεξαρτησία της Τουρκίας, διακόπτοντας πλήρως την εξάρτησή μας από το ξένο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο το συντομότερο δυνατό» κατέληξε.

πηγή: newsit.gr