4 Φεβρουαρίου, 2023

Έρχεται επιταγή ακρίβειας ύψους έως και 200 ευρώ

Το ενδεχόμενο χορήγησης μηνιαίου επιδόματος ακρίβειας εξετάζει η κυβέρνηση για το επόμενο διάστημα για τους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κύμα ακρίβειας που σαρώνει τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέσα στο επόμενο διάστημα μηνιαίο επίδομα, ή αλλιώς επιταγή ακρίβειας, με το ύψος του βοηθήματος να φτάνει τα 150 έως και 200 ευρώ. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν αυτή η συνεχόμενη μηνιαία επιταγή ακρίβειας θα είναι στο πλαίσιο του food pass ή θα «αυτονομηθεί» ως ξεχωριστό βοήθημα.

Παράλληλα, ετοιμάζει ένα νέο πακέτο μέτρο με φοροελαφρύνσεις, επιδοτήσεις στο ρεύμα και αν χρειαστεί και στα καύσιμα. Τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης, με συνέχιση της επιδότησης στην αντλία όσο και το πετρέλαιο κίνησης εφόσον κριθεί σκόπιμο.

Με αυτά τα χρήματα η κυβέρνηση σχεδιάζει ακόμα ένα πακέτο παροχών και μέτρων στήριξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση εξετάζουν:

Την Επέκταση για ακόμα δύο μήνες της επιδότησης στην αντλία για το πετρέλαιο θέρμανσης που λήγει στο τέλος Δεκεμβρίου. Επισημαίνεται ότι σήμερα η επιδότηση με τον ΦΠΑ ανέρχεται στα 25 λεπτά το λίτρο,
την Επιδότηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης ανάλογα και με την πορεία των τιμών και
τη χορήγηση μηναίου επιδόματος ακρίβειας στους ευάλωτους με αυστηρά εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και για όσο διάστημα παραμένει σε υψηλά επίπεδα ο πληθωρισμός. Το ποσό της ενίσχυσης αναμένεται να κυμανθεί στα 150-200 ευρώ.

Παράλληλα θα συνεχιστούν οι επιδοτήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα. Και εδώ το ύψος της κρατικής επιδότησης θα εξαρτηθεί από την πορεία των τιμών τους επόμενους μήνες.

www.dikaiologitika.gr