2 Μαΐου, 2024

Στην σημερινή Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, παρουσία του ανεξαρτήτου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ, πάρθηκαν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον και τον καταρτισμών των εθνικών κατηγοριών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή έλαβε τις παρακάτω αποφάσεις:

-Ενέκρινε, βάσει του άρθρου 79 του ΚΑΠ και της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης του Υφυπουργού Πολιτισμού & Αθλητισμού, αναφορικά με τις τροποποιήσεις των προκηρύξεων των πρωταθλημάτων λόγω των συνεπειών του Covid-19, πρόταση αναδιάρθρωσης της Super League 2 – Football League, ούτως ώστε κατά την προσεχή αγωνιστική περίοδο η Super League 2 να διεξαχθεί με 18 ομάδες και η Football League με 16 ομάδες.

Αποφασίστηκε επίσης να υποβληθεί αίτημα στον Υφυπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, προκειμένου να προχωρήσει νομοθετικά σε κατάργηση της Football League, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων. Στην περίπτωση που το αίτημα γίνει αποδεκτό, η Super League 2 θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους.

-Επιβεβαίωσε την εφαρμογή της σχετικής οδηγίας της FIFA, βάσει της οποίας τόσο στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος όσο και στους αγώνες μπαράζ για την άνοδο/παραμονή στην Super League, 1 οι συμμετέχουσες ομάδες θα αγωνιστούν με τα ρόστερ της αγωνιστικής περιόδου 2019-20.