22 Φεβρουαρίου, 2024

Επιβάτης άνοιξε την πόρτα αεροσκάφους πριν την απογείωση – Αντιμέτωπος με θανατική ποινή

Ένας Καναδός συνελήφθη στην πόλη Τσιάνγκ Μάι της βόρειας Ταϊλάνδης, αφού φέρεται να άνοιξε την πόρτα ενός αεροσκάφους και ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκκένωσης, πριν από την απογείωση της πτήσης. 

 Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Διεθνές Αεροδρόμιο Τσιάνγκ Μάι, το περιστατικό έλαβε χώρα τη νύχτα της 7ης Φεβρουαρίου.

Ο πύργος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας φέρεται να ενημερώθηκε ότι η πτήση TG121 της Thai Airways, που επρόκειτο να αναχωρήσει για τη Μπανγκόκ, περίμενε στην ουρά του διαδρόμου για να απογειωθεί, όταν ένας επιβάτης άνοιξε μία από τις πόρτες του αεροπλάνου, προκαλώντας την ενεργοποίηση μιας τσουλήθρας εκκένωσης.

 Δεν κατέστη δυνατό να μετακινηθεί, άμεσα, από το σημείο το Airbus A320, με αποτέλεσμα να υπάρξουν καθυστερήσεις στην προσγείωση και απογείωση άλλων αεροσκαφών. 

«Αφού λάβαμε την ειδοποίηση, απευθυνθήκαμε στους μηχανικούς της Thai Airways για να μπουν στο χώρο για να αποκόψουν την τσουλήθρα, στη συνέχεια ρυμουλκήσαμε το αεροσκάφος» δήλωσε ο διευθυντής του αεροδρομίου.

Ο διευθυντής πρόσθεσε ότι συνολικά 13 πτήσεις επηρεάστηκαν από το περιστατικό, μεταξύ των οποίων οκτώ που αναγκάστηκαν να κάνουν κύκλο στον αέρα πριν τους επιτραπεί η προσγείωση. Συνολικά, 2.295 επιβάτες επηρεάστηκαν από τις καθυστερήσεις, δήλωσε ο ίδιος.

Η Thai Airways εξέδωσε ανακοίνωση, σημειώνοντας ότι οι μηχανικοί μπόρεσαν να επισκευάσουν την πόρτα και η πτήση αναχώρησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, με σημαντική καθυστέρηση. «Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα ήταν ασφαλείς». 

 Ο 40χρονος επιβάτης κρατείται και σε περίπτωση που καταδικαστεί, μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με θανατική ποινή ή ποινή φυλάκιση 20 ετών, σύμφωνα με το CNN. Επίσης, κινδυνεύει με πρόστιμο περίπου 20.000 δολαρίων. Προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση η σοβαρότητα της δικαστικής μεταχείρισης, αλλά στη χώρα δεν έχει εκτελεστεί κανένας καταδικασθείς από το 2018. 

Παραμένουν άγνωστα τα κίνητρά του, αλλά φαίνεται ότι ήταν στρεσαρισμένος και ήταν δύσκολη η επικοινωνία μαζί του. 

reader