2 Μαΐου, 2024

Επίθεση Κικίλια στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στον κορονοϊό

Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση του στην πανδημία εξαπέλυσε από τη Βουλή ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι βρίσκεται σε αντιπολιτευτική μανία. Σας έχω ικανούς να χαρείτε αν πάνε τα εμβόλια πιο πίσω για να δικαιωθούν οι επιθέσεις σας είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στο ζήτημα των εμβολίων ο κ. Κικίλιας μίλησε για σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για γραπτή συμφωνία ακόμα και όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα. Φτάσατε στο αξιοθρήνητο σημείο να μιλάτε εσείς και τα φερέφωνα σας για τσαρλατανισμό της κυβέρνησης επειδή είπαμε στον κόσμο για την συμφωνία της Κομισιόν για προμήθεια εμβολίων στα τέλη της χρονιάς. Γραπτή είναι η συμφωνία κύριοι της αντιπολίτευσης. Αλλά είστε σε τέτοια φάση μανίας να φανείτε κάπου – προφανώς διότι έχετε τα δικά σας συνεχή εσωτερικά προβλήματα – που αντιδράτε λες και δεν θέλετε να πάνε όλα καλά με την ολοκλήρωση του εμβολίου- όπως δηλαδή προβλέπει το χρονοδιάγραμμα της συμφωνίας. Σας έχω ικανούς μέχρι και να χαρείτε αν πάει κάτι πιο πίσω μόνο και μόνο για να δικαιωθούν οι επιθέσεις σας!!! Δεν υπάρχουν αυτά που κάνετε και λέτε!!! είπε.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους ο κ. Κικίλιας κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προβόκαρε στο θέμα της μάσκας στα σχολεία και ότι η έννοια του για τη δημόσια υγεία είναι προσχηματική: "Εάν ήταν γνήσια, αληθινή, θα ασκούσατε σοβαρή κριτική, αλλά δεν θα προβοκάρατε σε θέματα όπως η χρήση της μάσκας στα σχολεία, υποσκάπτοντας επικίνδυνα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας – όχι σε μένα – αλλά στους επιστήμονες".

Ο Υπουργός τόνισε ότι  ο πλανήτης αντιμετωπίζει μια δεύτερη έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού. Τα καταγεγραμμένα κρούσματα είναι περισσότερα από 23 εκατομμύρια. Απ’ αυτά στην Ευρώπη καταμετρώνται πάνω από 2 εκατομμύρια και στην Ελλάδα πλησιάζουν τις 9.000.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη θέση από τις περισσότερες χώρες και απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε: "Η πανδημία απέδειξε ότι πολιτική δεν είναι η επικοινωνία και οι μεγαλοστομίες, αλλά η εγγύηση και η διασφάλιση της ζωής των πολιτών. Περιμένω λοιπόν από εσάς τις προτάσεις σας. Και να διευκρινίσω ότι προτάσεις του τύπου «Τεστ σε όλους» δεν είναι πρόταση, είναι ανάλογο με το «εύχομαι ειρήνη σε όλον τον κόσμο». Έχετε επιλέξει να ζείτε με τις επιθυμίες σας, έχουμε επιλέξει να ζούμε με τα επιτεύγματά μας".

 

 

madata.gr