4 Μαρτίου, 2024

Επιστρέφει το επάγγελμα του θυρωρού στην Αθήνα – Τι δηλώνουν οι ίδιοι

Επιστρέφει, σύμφωνα με τον Alpha, το επάγγελμα του θυρωρού στην Αθήνα καθώς ολοένα και περισσότεροι νέοι θέλουν να εργαστούν στις «κινηματογραφικές» πολυκατοικίες της πρωτεύουσας.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, η ζήτηση για το επάγγελμα του θυρωρού στην Αθήνα είναι τέτοια, που έχουν δημιουργηθεί λίστες αναμονής σε αρκετές πολυκατοικίες της πρωτεύουσας.

Θυρωροί, που είναι χρόνια στον χώρο, αναφέρουν μάλιστα πως αρκετοί νέοι, ακόμη και πτυχιούχοι, έχουν ενδιαφερθεί για το επάγγελμα, το οποίο έγινε ιδιαίτερα γνωστό με την ταινία «Ο Παπατρέχας» με τον Θανάση Βέγγο.

Τι αναφέρουν θυρωροί που δουλεύουν στην Αθήνα

Στον τηλεοπτικό σταθμό, μάλιστα, μίλησαν κάποιοι από τους θυρωρούς, που εργάζονται στην πρωτεύουσα. Μία εξ’ αυτών είναι η Αθανασία Θεοδώρου, η οποία δουλεύει στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Σταδίου.

«Τόσα χρόνια γνωρίζουμε τους ανθρώπους που δουλεύουν, αλλά μας έχουν και εμπιστοσύνη για να μας δίνουν τα κλειδιά, τους κωδικούς, να πληρώνουμε υποχρεώσεις, να μοιράζουμε κοινόχρηστο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα. Θεοδώρου.

Στη συμβολή των οδών Πανεπιστημίου και Εμμανουήλ Μπενάκη 59 στο κέντρο της Αθήνας, βρίσκεται ο Γιώργος Βαμβακάς που εξηγεί πώς ξεκίνησε το επάγγελμα του θυρωρού στην Αθήνα.

«Το επάγγελμα είναι από πάρα πολύ παλιά, ειδικότερα τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 όπου υπήρχαν 50.000 θυρωροί στην Αθήνα, γιατί το επάγγελμα ήταν κλειστό. Μάλιστα, τη δεκαετία του 1960 γυρίστηκαν αρκετές ταινίες. Από εκεί και μετά ξεκίνησε η μείωση των θυρωρών, ειδικά στις πολυκατοικίες» σημείωσε ο κ. Βαμβακάς.

Πηγή: reader.gr