16 Απριλίου, 2024

Επιστρέφει στη Βουλή η υπόθεση με τις παρακολουθήσεις και τις υποκλοπές

Απαντήσεις για το σκάνδαλο με τις παρακολουθήσεις απαιτεί η αντιπολίτευση από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση ρίχνει το μπαλάκι στη δικαιοσύνη. 

Η υπόθεση των παρακολουθήσεων επιστρέφει στη Βουλή με την επιτροπή θεσμών και διαφάνειας να καλεί στα τέλη του μήνα τους φερόμενους ως διαχειριστές και ιδιοκτήτες του παράνομου λογισμικού Predator στην Ελλάδα.

Την ίδια στιγμή ύπο το βάρος νέων αποκαλύψεων η δικαιοσύνης φαίνεται να επιταχύνει και εκείνη το βηματισμό της.

Τα «Νέα» Σαββατοκύριακο με εκτενή αρθρογραφία μιλούν για τους πέντε φακέλους με τις έως σήμερα καταγγελίες που έχει ανοίξει η δικαιοσύνη με την επισήμανση ότι είναι ευθύνη της κυβέρνησης να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να χυθεί φως και της αντιπολίτευσης να συμφωνήσει ότι δεν είναι δυνατόν να δημοσιεύονται λίστες με ονόματα καθώς αυτή η πρακτική όπως σημειώνει η εφημερίδα γενικεύεται η τοξικότητα.

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει άμεσα να απαντήσει σε ένα απλό ερώτημα, αν έστω και ένα πρόσωπο από την τελευταία λίστα που δημοσιεύτηκε στο Documento, όσων παρακολουθούνταν από το Predator, έχει τεθεί υπό παρακολούθηση και από την ΕΥΠ» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τον κεντρικό τίτλο «Δεύτερη ευκαιρία» τα «Παραπολιτικά» δημοσιεύουν δημοσκόπηση της GPO με το ζήτημα των παρακολουθήσεων να αναβαθμίζεται ως πρόβλημα για με τους ερωτηθέντες να το θεωρούν πολύ έως αρκετά σημαντικό σε ποσοστό 64,5% έναντι 34,6% που θεωρεί από λίγο έως καθόλου σημαντικό.

Η κυβέρνηση επιδεικνύει ισχυρές άμυνες σύμφωνα με την εφημερίδα καθώς μέσα σε ένα μήνα η ΝΔ στην πρόθεση ψήφου σημειώνει πτώση μιας μονάδας συγκεντρώνοντας 31,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 25,8% με την ψαλίδα να κλείνει κάτω από τις 6 μονάδες. Το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 10,5 το ΚΚΕ 5,9 η Ελληνική Λύση 3,6 και το ΜεΡΑ25 2,3%. Οι αναποφάσιστοι ανέρχονται στο 10,2%.

πηγή: MEGA TV