19 Απριλίου, 2024

Επιδότηση καυσίμων: Kλείδωσαν οι ανακοινώσεις για το νέο fuel pass – Τι εξετάζεται

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις ανακοινώσεις σχετικά με τη νέα επιδότηση καυσίμων Fuel Pass.

Όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σήμερα έγινε σύσκεψη για τα ενεργειακά και αύριο, Τρίτη 21 Ιουνίου θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις για τα καύσιμα.

Σύμφωνα με άρθρο στο enikos.gr οι πρώτες ανακοινώσεις θα γίνουν κατά την έναρξη του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η εξειδίκευση των μέτρων θα πραγματοποιηθεί στις 3 το μεσημέρι.

Στη σημερινή σύσκεψη έλαβαν μέρος οι υπουργοί Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης,  Αγροτικής Ανάπτυξης  και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς υπό τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τι εξετάζεται

Σύμφωνα με τη Realnews, στο οικονομικό επιτελείο κάνουν συνεχώς ασκήσεις με βάση τα διαθέσιμα ποσά και το σύνολο των δικαιούχων, με τη βασική πρόταση που έχει πέσει στο τραπέζι να προβλέπει ότι η επιδότηση στα καύσιμα μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 20 ευρώ τον μήνα. Αυτό που μένει, όμως, να ξεκαθαριστεί είναι αν τα 20 ευρώ θα είναι η αφετηρία ή το ταβάνι για τους δικαιούχους, αφού οι νησιώτες θα επιδοτηθούν με μεγαλύτερα ποσά.

Στο πρώτο fuel pass, που ισχύει έως τις 30 Ιουνίου, η επιδότηση ήταν 40 ευρώ συνολικά για τρεις μήνες για τους οδηγούς αυτοκινήτων στην ηπειρωτική χώρα και 50 ευρώ για τους οδηγούς σε νησιωτικές περιοχές. Για τους οδηγούς μοτοσικλετών ήταν από 30 έως 35 ευρώ. Δηλαδή, για την πλειονότητα των οδηγών αυτοκινήτων, η επιδότηση έφτανε τα 13,3 ευρώ τον μήνα και, αν ο δικαιούχος χρησιμοποιήσει την άυλη εφαρμογή, έχει μπόνους άλλα 5 ευρώ εφάπαξ. Το μπόνους αυτό αναμένεται να ισχύσει και στο νέο fuel pass.

Με τα νέα δεδομένα, η περίμετρος των 40 με 50 ευρώ, ανάλογα με τους δικαιούχους, θα αυξηθεί τουλάχιστον στα 50 με 60 ευρώ αντίστοιχα το τρίμηνο, χωρίς να αποκλείεται τα ποσά αυτά να είναι ακόμα μεγαλύτερα, ειδικά αν δεν επιλεγεί η παράλληλη επιδότηση στην αντλία για τη βενζίνη.