19 Απριλίου, 2024

Επανενώθηκε με την οικογένειά της μετά από 51 χρόνια χάρη σε ένα τεστ DNA

 Μια οικογένεια από το Τέξας επανενώθηκε με το παιδί της, που είχε απαχθεί όταν ήταν μωρό πριν από πέντε και πλέον δεκαετίες, χάρης στο DNA και την υπηρεσία γενεαλογικών ερευνών 23andMe. Η Μελίσσα Χάισμιθ ήταν μόλις 22 μηνών το 1971 όταν την απήγαγε μια γυναίκα που είχε προσληφθεί ως νταντά.

Το κορίτσι που μεγάλωσε με το όνομα Μέλανι έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους χωρίς να ξέρει πως οι άνθρωποι που το έφεραν στη ζωή το αναζητούσαν.

Μια ημέρα, την προσέγγισαν μέσω Facebook, και στην αρχή, σκέφτηκε ότι το μήνυμα που της έστειλαν μπορεί να ήταν απάτη.

«Ο πατέρας μου μού έστειλε μήνυμα στο messenger και μου είπε: “Ξέρεις, ψάχνω την κόρη μου εδώ και 51 χρόνια”», δήλωσε η γυναίκα στο KTVT.

Η οικογένεια βρήκε την Μελίσσα μέσω μιας ταύτισης DNA με ένα από τα παιδιά της στο 23andMe.

«Ρώτησα το άτομο που με μεγάλωσε: “Υπάρχει κάτι που πρέπει να μου πεις;” και επιβεβαιώθηκε ότι ήξερε ότι ήμουν η μικρή Μελίσσα», ανέφερε η γυναίκα.

Οι γονείς της ξαναβρεθήκαν μαζί της για πρώτη φορά το Σάββατο και έκαναν επίσημα ένα νόμιμο τεστ DNA.

«Αν και τη στιγμή που είδαμε τις φωτογραφίες της, είδαμε το εκ γενετής σημάδι της και συνειδητοποιήσαμε ότι τα “γενέθλιά” της είναι τόσο κοντά στη δική μας Μελίσα. Ξέραμε ότι αυτό ήταν το δικό μας κοριτσάκι», ανέφερε η οικογένεια σε ανάρτηση στο Facebook, όπου και ανακοίνωσε τα ευχάριστα.

Το αγνοούμενο μωρό όπως είχε καταγραφεί και στα επίσημα έγγραφα των Αρχών, είχε ένα σημάδι εκ γενετής στο πάνω μέρος της πλάτης. Η έκθεση περιελάμβανε επίσης ένα σκίτσο της φερόμενης ως μπέιμπι σίτερ και φωτογραφίες της ηλικιακής εξέλιξης της Μελίσσα.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω», δήλωσε η μητέρα της, Άλτα Απαντέκο, δακρύζοντας από συγκίνηση. «Νόμιζα ότι δεν θα την έβλεπα ποτέ ξανά».

«Η εύρεση της Melissa έγινε καθαρά χάρης στο DNA και όχι λόγω οποιασδήποτε εμπλοκής της αστυνομίας/του FBI ή ακόμη και των ιδιωτικών ερευνών ή εικασιών της οικογένειάς μας», έγραψε ένα από τα μέλη της οικογένειας Χάισμιθ στο Facebook.

Το αστυνομικό τμήμα του Fort Worth δήλωσε σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα ότι ήταν «πανευτυχής» που η 23andMe οδήγησε την οικογένεια στη Μελίσσα, αλλά πρόσθεσε ότι θα διεξάγει επίσημες εξετάσεις DNA για να επιβεβαιώσει την ταυτότητά της.

Το έγκλημα της νταντάς παραγράφηκε 20 χρόνια μετά τα 18α γενέθλια της Μελίσα, αλλά το αστυνομικό τμήμα δήλωσε πως θα συνεχίσει την έρευνα μέχρι να συλλέξει πληροφορίες για την απαγωγή που έγινε πριν από 51 χρόνια.

Η εφημερίδα Fort Worth Star-Telegram ανέφερε την εποχή της εξαφάνισης ότι η μητέρα της δήλωσε ότι έβαλε αγγελία στην εφημερίδα αναζητώντας νταντά για να φροντίζει το μωρό της όσο εκείνη δούλευε.

Μια γυναίκα ανταποκρίθηκε στην αγγελία και προσφέρθηκε να φροντίζει το βρέφος στο σπίτι της και έπειτα εξαφανίστηκε.

«Η μητέρα μου έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε με τους περιορισμένους πόρους που είχε. Δεν μπορούσε να ρισκάρει να χάσει τη δουλειά της. Έτσι, εμπιστεύτηκε το άτομο που είπε ότι θα φρόντιζε το παιδί της», δήλωσε η Σάρον Χάισμπιθ, η μικρότερη αδελφή της Μελίσσα, σε δελτίο τύπου. «Για 50 χρόνια, η μητέρα μου ζούσε με την ενοχή ότι έχασε τη Μελίσα. Ζούσε με τις κατηγορίες της κοινότητας ότι πλήγωσε ή σκότωσε το ίδιο της το μωρό. Είμαι τόσο χαρούμενη που έχουμε τη Μελίσσα πίσω. Είμαι επίσης ευγνώμων που δικαιώθηκε η μαμά μου».

Η οικογένεια στέλνει μήνυμα και σε όσους έχουν χάσει τα αγαπημένα του πρόσωπα να συνεχίζουν να πιστεύουν πως θα ξαναϊδωθούν, αναφέρει το CNN.

«Ποτέ μην εγκαταλείπετε την ελπίδα. Κυνηγήστε κάθε στοιχείο», τόνισε η Σάρον.

ethnos.gr