29 Μαρτίου, 2024

ΕΟΔΥ – Ιός του Δυτικού Νείλου: 36 νέα κρούσματα στη χώρα την τελευταία εβδομάδα

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε 36 νέα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου στη χώρα μας, για την τελευταία εβδομάδα.

Παράλληλα, 17 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία, οι 7 εξ αυτών σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

Συγκεκριμένα, από την αρχή της περιόδου 2022, μέχρι τις 13/09/2022 (ώρα 13.00), έχουν διαγνωστεί συνολικά εκατόν ενενήντα έξι (196) εγχώρια κρούσματα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα εκατόν είκοσι δύο (122) παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ, εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση) και εβδομήντα τέσσερα (74) είχαν ήπιες εκδηλώσεις (π.χ. εμπύρετο νόσημα)/ δεν είχε εκδηλώσεις από το ΚΝΣ.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας, από την προηγούμενη εβδομαδιαία έκθεση έως σήμερα (13/09/2022, ώρα 13.00), διαγνώσθηκαν/δηλώθηκαν 36 νέα κρούσματα.

Έχουν καταγραφεί δεκαπέντε (15) θάνατοι σε ασθενείς με λοίμωξη από τον ιό και με εκδηλώσεις από το ΚΝΣ, ηλικίας άνω των 74 ετών (διάμεση ηλικία θανόντων=85 έτη). Ένας επιπλέον θάνατος ασθενούς με διαγνωσμένη λοίμωξη από τον ιό του Δυτικού Νείλου αποδόθηκε σε άλλα συνυπάρχοντα προβλήματα υγείας.

 Τη φετινή περίοδο τα περισσότερα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου έχουν αναφερθεί σε οικισμούς στη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης και στις Περιφερειακές Ενότητες Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής, Σερρών, Τρικάλων, Λάρισας, Καβάλας και Φθιώτιδας.

madata.gr