2 Μαΐου, 2024

Εντυπωσιασμένος ο υφυπουργός Υποδομών από τις εργασίες στο νέο αεροδρόμιο Καστελλίου – Τι του ζήτησε ο Περιφερειάρχης Κρήτης (pics,vid)

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023, η διήμερη επίσκεψη εργασίας στην Κρήτη του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Νίκου Ταχιάου.

Κατά την πρώτη μέρα του στην Κρήτη, ο κ. Ταχιάος βρέθηκε στα Χανιά, ενώ τη δεύτερη πραγματοποίησε επισκέψεις στο Ηράκλειο, προκειμένου να δει από κοντά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως ο ΒΟΑΚ, το αεροδρόμιο Καστελίου και το Φράγμα Μπραμιανών.

Ο κ. Ταχιάος, σε δηλώσεις του στάθηκε ιδιαίτερα στο ενδιαφέρον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την Κρήτη και στα έργα υποδομής που γίνονται και θα γίνουν στο νησί τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, " βασικός άξονας της πολιτικής μας είναι η περιφερειακή ανάπτυξη".

Ο υφυπουργός Υποδομών επισκέφθηκε τμήμα του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, στο κομμάτι Χανιά-Κίσσαμος, ενώ συμμετείχε σε σύσκεψη στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ, Άρης Παπαδογιάννης, ενημέρωσε τον κ. Ταχιάο για το έργο και την αποστολή του Οργανισμού όπως και για την πορεία των εκτελούμενων έργων.

" Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε το έργο του", τόνισε ο υφυπουργός Υποδομών ενώ αναφέρθηκε και στον σχεδιασμό για τον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης.

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε επίσης το εργοτάξιο της νέας γέφυρας του ποταμού Κερίτη, το οποίο όπως είπε, χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, ενημέρωσε τον υφυπουργό για την πορεία του έργου, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του που είναι 18 μήνες και για το κόστος κατασκευής που αγγίζει τα 6 εκατομμύρια ευρώ.
Την Πέμπτη το πρωί, ο Υφυπουργός πραγματοποίησε αυτοψία στο εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλλι όπου και δήλωσε εντυπωσιασμένος και απόλυτα ικανοποιημένος από το έργο που γίνεται στην περιοχή.

Επιπλέον, είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη ο οποίος μεταξύ άλλων στο πλαίσιο των έργων που εκτελούνται ή προβλέπεται να γίνουν στο νησί, εξέφρασε το ομόφωνο αίτημα της Περιφέρειας για υπογειοποίηση τμημάτων του ΒΟΑΚ, κάτι που αποτελεί αναγκαιότητα στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που καταγράφονται στο οδικό δίκτυο, προκειμένου η κυκλοφορία των οχημάτων να διεξάγεται ομαλότερα, με αφορμή και το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι το οποίο αναμένεται να αυξήσει κατά πολύ τον όγκο των οχημάτων που θα κινούνται στους δρόμους του νησιού.

Ο Υφυπουργός, επισκέφτηκε επίσης τον Δήμο Ηρακλείου και το Επιμελητήριο Ηρακλείου ενώ είχε επίσης συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή και τον Πρόεδρο του ΤΕΕ/ΤΔΚ Δυτικής Κρήτης, Σπύρο Σοφιανό.

Δείτε το βίντεο: 

Απόλυτη επιτυχία της σύμπραξης Δημοσίου – Ιδιωτικoύ τομέα το αεροδρόμιο Καστελλίου

Απόλυτη επιτυχία της σύμπραξης του Δημοσίου με τον Ιδιωτικό τομέα χαρακτήρισε ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών το αεροδρόμιο Καστελλίου, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλο στόχο να πάνε όλα καλά στο έργο αυτό, το οποίο ακολουθώντας τα χρονοδιαγράμματα και τον προγραμματισμό που έχει γίνει, έχει προχωρήσει περίπου το 25% του έργου.

Το πρόγραμμα του Υφυπουργού είχε ως εξής:

Τετάρτη 02-03-23 Χανιά
09:00-10:00 Επίσκεψη σε τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά-Κίσαμος
11:00-12:00 Οργανισμός Ανάπτυξης Κρήτης
12:30 ΤΕΕ/ΤΔΚ Δυτικής Κρήτης
13:30 Συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ Καλογερή
18:00 Αναχώρηση για Ηράκλειο

Πέμπτη 03-08-23 Ηράκλειο
08:30 Επίσκεψη στο αεροδρόμιο Καστελλιού
11:30-12:30επίσκεψη στο φράγμα Μπραμιανων
13:30 επίσκεψη στο εργοτάξιο του ΒΟΑΚ στην Νεάπολη
15:00 Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη