2 Μαΐου, 2024

Εντολή για γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία έδωσε η Μόσχα. Βοήθεια στέλνουν Μπάιντεν και Γερμανία

Η Mόσχα έχει δώσει εντολή για γενικευμένη επίθεση στην Ουκρανία, αφού όπως είπε και ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου το Κίεβο δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα για συνομιλίες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μόσχα ανέφερε ότι χθες υπήρξε ένα time out μερικών ωρών, προκειμένου να γίνουν διαπραγματεύσεις για να απαντήσουν στο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι για συνάντηση.

Η Ρωσία αρχικά δέχτηκε τη συνάντηση, αλλά υπό όρους, όπως να λάβει χώρα στο Μινσκ. Οι δυο πλευρές δεν συμφώνησαν και από σήμερα ο Ρώσος εκπρόσωπος του υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε πως επιταχύνεται έντονα η επιχείρηση στην Ουκρανία.

Παράλληλα, η Ρωσία απειλεί τη Φινλανδία και τη Σουηδία με «πολιτικές και στρατιωτικές συνέπειες» εάν κινηθούν προς ένταξη στις δομές του ΝΑΤΟ.

Ο Τζο Μπάιντεν στέλνει στρατιωτική βοήθεια 350 εκατ. δολαρίων στην Ουκρανία
Ο Τζο Μπάιντεν παρακολούθησε ζωντανά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και είχε συχνά διαβουλεύσεις με τους στενούς συμβούλους ασφαλείας από το Εθνικό Συμβούλιο του Λευκού Οίκου.
Οι ΗΠΑ εκτιμούν ότι το Κίεβο θα πέσει μέσα στις επόμενες ώρες, αναγνωρίζοντας πως η κατάσταση είναι δύσκολη και δεν χωρούν αυταπάτες.

Σύμφωνα με αμερικανικές πηγές, καταγράφεται σκληρή αντίσταση γύρω από το Κίεβο και εκτιμάται ότι τελικά η Ρωσία δεν θα κάνει τον περίπατο που φανταζόταν ότι θα κάνει στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε πως θα δοθεί κονδύλι ύψους 350 εκατ. δολαρίων για στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, ενώ το Κονγκρέσο στηρίζει τον αμερικανό πρόεδρο, δηλώνοντας πως οποιαδήποτε βοήθεια χρειαστεί θα την περάσουν με διαδικασίες express.

Το πακέτο θα περιλαμβάνει βαριά όπλα και πυρομαχικά, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και ένα πακέτο που θα αγγίξει τα 6,4 δισ. δολάρια, το οποίο θα περιλαμβάνει ανθρωπιστική και στρατιωτική βοήθεια.

Επιπλέον, η Γερμανία ανακοίνωσε πως θα στείλει όπλα και εξοπλισμό στην Ουκρανία.

madata.gr