25 Μαΐου, 2024

Ενδοοικογενειακή βία: «Μου είπαν ότι δεν ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» – Νέες καταγγελίες για την αδράνεια της Αστυνομίας

Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία αποτυπώνουν τις παθογένειες της ΕΛ.ΑΣ.
Όπως καταγγέλλουν θύματα, παρά το γεγονός ότι βρήκαν τη δύναμη να καταγγείλουν την κακοποιητική συμπεριφορά εις βάρος τους, δεν αντιμετωπίστηκαν όπως περίμεναν από τις Αρχές.

«Μου είπε ότι δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει»
«Είχα ένα πάρα πολύ άσχημο συμβάν με τον πρώην σύντροφό μου και μετά από ό,τι έγινε, αποφάσισα να πάω στην αστυνομία. Πήγα στο ΑΤ της περιοχής μου και βρήκα μια κοπέλα, νέα αστυνομικό, που μου είπε ότι δεν έχει ιδέα τι πρέπει να κάνει με το συμβάν της ενδοοικογενειακής βίας που μου είχε συμβεί», λέει, μιλώντας στο MEGA, θύμα ενδοοικογενειακής βίας.

«Η ίδια πήρε ένα άλλο τμήμα τηλέφωνο, μίλησε με έναν προϊστάμενο της ενδοοικογενειακής βίας. Ο άνθρωπος με κατατόπισε αλλά όταν τον ρώτησα τι θα κάνω, μου είπε να καλέσω το 100 για να κάνει καταγραφή του συμβάντος».

Σύμφωνα με την καταγγελία:

«Την επόμενη ημέρα κάλεσα το 100. Έδωσα κατάθεση στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ, εγώ και ο πρώην σύντροφός μου. Μου είπαν ότι έχουν συμβεί τρία κακουργήματα. Με ρωτήσαν αν θα κάνω μήνυση. Είμαι φοβισμένη, έχω καλέσει το 100, μέχρι εκεί μπορώ να φτάσω. Από τον φόβο μου και για να μην έχω άλλα προβλήματα, είπα όχι. Μου πρότεινε ο αστυνομικός να πάρω την καταγραφή του συμβάντος από ένα χαρτί από τη ΓΑΔΑ. Περίμενα πόσο καιρό να πάρω το χαρτί και αντί να λέει την κατάθεση, το τι μου είχε κάνει αυτός ο άνθρωπος και τι είχε καταθέσει, έγραφε φραστικό επεισόδιο. Εγώ με αυτό το χαρτί δεν μπορώ να κάνω τίποτα».

madata.gr