28 Μαρτίου, 2024

Eλληνική πόλη στη λίστα του CNN Travel με τους καλύτερους προορισμούς – Ποια είναι

Eλληνική πόλη στη λίστα του CNN Travel με τους καλύτερους προορισμούς για να επισκεφθείτε
«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς αυτή την πόλη της Ελλάδας, με την τοπική κουζίνα της να έχει την υποστήριξη της UNESCO!».

Ο διεθνής τουρισμός έφτασε το 80% του επιπέδου πριν από την πανδημία το πρώτο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού των Ηνωμένων Εθνών, με 235 εκατομμύρια τουρίστες να ταξιδεύουν διεθνώς τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο. Ωστόσο, οι ειδικοί παραμένουν συντηρητικά αισιόδοξοι για τη συνεχώς αυξανόμενη ταξιδιωτική τάση.

Το CNN Travel δημοσίευσε μία λίστα με 23 προορισμούς σε όλο τον κόσμο που μπορούμε να ταξιδέψουμε και να ικανοποιήσουν τις ανάγκες μας για ξεκούραση και περιπέτεια.

Ανάμεσα σε αυτούς φιγουράρει και μία ελληνική πόλη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του CNN και του Barry Neild, με μια δημοφιλή Παραλία και κοντά σε παραλίες και βουνά, είναι σίγουρα ένας προορισμός τον οποίο θέλετε να επισκεφθείτε για τις διακοπές σας. «Τι θα μπορούσε να την κάνει ακόμα καλύτερη; Το μετρό που θα ενώνει το κέντρο της πόλης με το αεροδρόμιο και θα αρχίσει να λειτουργεί -αν όλα πάνε καλά- από τον Νοέμβριο του 2023. Τα τρένα θα μεταφέρουν τους επιβάτες μέσα από σήραγγες, από τις ανασκαφές των οποίων έχουν προστεθεί στην ήδη πλούσια συλλογή της πόλης αρχαιολογικά ευρήματα, τα οποία θα εκτίθενται σε ειδικά διαμορφωμένες στάσεις-μουσεία».

Φυσικά, λόγος έγινε και στην πλούσια κουζίνα της πόλης, που δεν είναι άλλη από την Θεσσαλονίκη, την επονομαζόμενη και «Νύφη του Βορρά».

«Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να επισκεφτεί κανείς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με την τοπική κουζίνα της να έχει την υποστήριξη της UNESCO, ενώ πρόσφατα εγκαινιάστηκε και το reopening της αιωνόβιας αγοράς Μοδιάνο», αναφέρεται για την ακρίβεια στο αφιέρωμα.


Τη λίστα με τους 23 καλύτερους προορισμούς για να επισκεφθείτε το 2023 συμπληρώνουν οι παρακάτω χώρες και πόλεις:

Πολωνία
Δυτική Αυστραλία
Λίβερπουλ, Αγγλία
Τσάρλεστον, Νότια Καρολίνα
Βίλνιους, Λιθουανία
Φίτζι
Μανάους, Βραζιλία
Ρουάντα
Γκέτεμποργκ, Σουηδία
Ρας αλ-Καϊμά, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Λάος
Γκρυγιέρ, Ελβετία
Μινεάπολις, Μινεσότα
Μπογκοτά, Κολομβία
Mustang Valley, Νεπάλ
Τανζανία
Κάιρο, Αίγυπτος
Ναοσίμα, Ιαπωνία
Μπελίζ, Κεντρική Αμερική
Οαχάκα, Μεξικό
Οτάβα, Καναδάς
Ουγκάντα