15 Ιουλίου, 2024

ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ: Ξεκινούν τα προγράμματα αγροτικής κατάρτισης

Ξεκινά από σήμερα Τρίτη, η υλοποίηση 819 προγραμμάτων κατάρτισης για Νέους Γεωργούς, διάρκειας 150 ωρών το καθένα.

Όπως γνωστοποίησε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις καταρτίσεις θα συμμετάσχουν 14.627 δικαιούχοι Νέοι Γεωργοί από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στο πλαίσιο εφαρμογής του προγράμματος «Δράσεις Κατάρτισης και Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για νέους γεωργούς και μικρές γεωργικές εκμεταλλεύσεις», για τους δικαιούχους της 3ης προκήρυξης του υπομέτρου «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών».

Κατηγορίες
Φυτική παραγωγή.
Ζωική παραγωγή.
Μελισσοκομία.
Ο συνολικός προϋπολογισμός της πράξης είναι 14.295.950 ευρώ.

Δικαιούχοι
Φυτική Παραγωγή: 9.963 δικαιούχοι.
Ζωική Παραγωγή: 3.867 δικαιούχοι.
Μελισσοκομία: 897 δικαιούχοι.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, τα προγράμματα θα λάβουν χώρα στις 38 δομές αγροτικής κατάρτισης των κέντρων «ΔΗΜΗΤΡΑ» του Οργανισμού, τα οποία διαθέτουν σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή και εξοπλισμό και στην υλοποίησή τους. Θα συμμετέχουν εκπαιδευτές από το επικαιροποιημένο Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων του ΕΛΓΟ- ΔΗΜΗΤΡΑ. Όπως προαναφέρθηκε η διάρκεια των προγραμμάτων ανέρχεται σε 150 ώρες, εκ των οποίων οι 30 ώρες αφορούν πρακτική εξάσκηση στο πεδίο.

Στην πρώτη φάση υλοποίησης τα προγράμματα κατάρτισης θα πραγματοποιηθούν το χρονικό διάστημα από τις 30 Ιανουαρίου 2024 έως τις 15 Μαρτίου 2024 στις ακόλουθες περιοχές:

Σκύδρα (Πέλλα).
Μακρόχωρι (Ημαθία).
Αμαλιάδα (Ηλεία).
Μεσολόγγι (Αιτωλοακαρνανία).
Ηράκλειο (Κρήτη).
Βέλο (Κορινθία).
Βαρδάτες (Φθιώτιδα).
Αλμυρός (Μαγνησία).
Λάρισα.
Κυπαρισσία (Μεσσηνία).
Κομοτηνή (Ροδόπη).