18 Οκτωβρίου, 2024

Έλενα Ράπτη: Δημιουργούμε τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Συνήγορος του Πολίτη, στο Μουσείο της Ακρόπολης, συμμετείχε η υφυπουργός τουρισμού Έλενα Ράπτη.

 
Η Έλενα Ράπτη απηύθυνε χαιρετισμό κατά την έναρξη της εκδήλωσης και αναφέρθηκε τόσο στα αισιόδοξα μηνύματα και στοιχεία της φετινής χρονιάς για τον τουρισμό αλλά και στους στρατηγικούς στόχους του Υπουργείου Τουρισμού, στην κατεύθυνση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης.
 
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η υφυπουργός τουρισμού: «Το Υπουργείο Τουρισμού, υλοποιεί τη στρατηγική του βάσει συνεκτικού στρατηγικού σχεδιασμού, με ξεκάθαρη στόχευση έναν βιώσιμο, ποιοτικό και ανταγωνιστικό τουρισμό, αλλά και μία ανάπτυξη που θα αφορά στο σύνολο της κοινωνίας. Μία ανάπτυξη που θα διασφαλίζει ότι τα οφέλη από τον τουρισμό κατανέμονται στην κοινωνία και την οικονομία, δίκαια και ανταποδοτικά.

Δημιουργούμε σήμερα, τις συνθήκες για μία νέα αρχή για τον ελληνικό τουρισμό, έναν νέο κύκλο τουριστικής ανάπτυξης, με όραμα και κεντρικό στόχο τη βιωσιμότητα του τουριστικού προϊόντος και των προορισμών μας. Με επίκεντρο την τήρηση του μέτρου και της ισορροπίας, τον σεβασμό στο φυσικό και πολιτιστικό περιβάλλον, τη διασφάλιση της ευημερίας των τοπικών κοινωνιών, την εξασφάλιση ευκαιριών για όλους, την προστασία της ταυτότητας των προορισμών μας».