5 Οκτωβρίου, 2024

ΕΛ.ΑΣ: Χειροπέδες σε δέκα φυγόποινους σε όλη τη χώρα

Καταδίκη για απόπειρα κλοπής, βία κατά υπαλλήλων, αποδοχή προϊόντων εγκλήματος και παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα εκκρεμούσε σε βάρος ενός 45χρονου Έλληνα που συνελήφθη στο Λουτράκι από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος, την Πέμπτη.

 
Ο 45χρονος φυγόποινος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορίνθου, που διέταξε τον εγκλεισμό του σε κατάστημα κράτησης σε εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης που είχε εκδοθεί από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών.
 
Μπαράζ συλλήψεων
Ξάνθη: Βαριές κατηγορίες για ληστεία, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και παράβαση του νόμου περί όπλων αντιμετωπίζει ένας Έλληνας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί από τις δικαστικές αρχές της Ξάνθης ένταλμα σύλληψης που εκκρεμούσε, ώσπου εντοπίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης. Ο αναζητούμενος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν διαπιστώθηκε ότι υπήρχε το διωκτικό έγγραφο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ξάνθης, που διέταξε την παραπομπή του στον ανακριτή ο οποίος το εξέδωσε.
 
Καστοριά: Τις πρωινές ώρες της Πέμπτης, συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κορεστίων ένας 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Ζ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε καταδικαστεί για κλοπή σε ποινή φυλάκισης δέκα μηνών. Ο 45χρονος οδηγήθηκε στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
 
Αιτωλικό: Καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Μεσολογγίου με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για κλοπή, εκκρεμούσε σε βάρος ενός Έλληνα που συνελήφθη το απόγευμα της Πέμπτης στο Αιτωλικό από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.
 
Καβάλα: Με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνελήφθη στην Καβάλα ένας Έλληνας, αλλά κατά την διάρκεια του ελέγχου των στοιχείων του από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε και μία καταδικαστική απόφαση για υπεξαίρεση και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καβάλας.
 
Κακαβιά: Καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών με την οποία του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 19 μηνών για πλαστογραφία και ψευδή βεβαίωση εκκρεμούσε σε βάρος ενός αλλοδαπού, ο οποίος συνελήφθη στο συνοριακό σημείο ελέγχου Κακαβιάς από το Τμήμα Διαβατηριακού Ελέγχου και οδηγήθηκε από αστυνομικούς του τμήματος Πωγωνίου στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.
 
Κάτω Αχαΐα: Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας σε περιοχή της Κάτω Αχαΐας μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πατρών, με την οποία καταδικάστηκε για υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης σε ποινή φυλάκισης δύο ετών.
 
Μεγαλόπολη: Από αστυνομικούς του τοπικού τμήματος συνελήφθη στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας ένας 72χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μικτού Ορκωτού Καλαβρύτων Αχαΐας με την οποία είχε καταδικαστεί για παράβαση του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος. Ο φυγόποινος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρίπολης.
 
Σπάρτη: Σε τοπική κοινότητα του δήμου Σπάρτης, συνελήφθη από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. ένας 41χρονος Έλληνας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
 
Σπάρτη: Σε άλλη κοινότητα του δήμου Σπάρτης, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. συνέλαβαν μια 38χρονη Ελληνίδα καθώς σε βάρος της εκκρεμούσαν δυο αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης και του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Σπάρτης, με τις οποίες είχε καταδικαστεί για κλοπή.