23 Ιουνίου, 2024

Εκτός ελέγχου η βία ανηλίκων: «Κλείνουν» ραντεβού για να παίξουν ξύλο έξω από σχολεία

Μάστιγα έχουν γίνει οι συμμορίες ανηλίκων το τελευταίο διάστημα και παρά τα μέτρα που έχει λάβει η πολιτεία η παραβατικότητά τους έχει εκτιναχθεί στα ύψη, με τα επίσημα στοιχεία για το πρώτο 4μηνο του έτους να προκαλούν σοκ.

Ξυλοδαρμοί, μαχαιρώματα, απειλές και εκβιασμοί – Σοκαριστικές μαρτυρίες
 
Οι ανήλικοι μαθητές μετατρέπονται σε αδίστακτους κακοποιούς που δεν διστάζουν να «κλείσουν» ραντεβού για… ξύλο ακόμα και έξω από σχολεία. Μάλιστα η δράση τους δεν σταματά εκεί καθώς κάνουν ληστείες, ενώ τραβούν μαχαίρια και σουγιάδες, χωρίς δεύτερη σκέψη. Οι μαρτυρίες τόσο των θυμάτων όσο και των συμμαθητών τους που απλά είναι παρόντες στα περιστατικά είναι σοκαριστικές

«Απειλούν με μαχαίρια ή λύνουν τα προβλήματά τους έξω από το σχολείο και μπορεί να πάρει και όποιον να’ ναι η μπάλα», ανέφερε μία ανήλικη κοπέλα.

«Κάτι παιδιά αποφάσισαν να λύσουν τα προβλήματά τους εκτός σχολείου, γιατί μέσα στο σχολείο φοβόντουσαν και τη διευθύντρια, και ξαφνικά απλά ακούσαμε την επόμενη ημέρα ότι τα παιδιά το λύσανε με ξύλο και έγινε πολύ μεγάλη φασαρία. Το παιδί του έφυγαν δύο δόντια και γύρισε σπίτι με αίματα», δήλωσε άλλη ανήλικη.

μαθητές από γυμνάσια και λύκεια της Αττικής έχουν να καταγγείλουν τουλάχιστον ένα περιστατικό ανήλικης παραβατικότητας.

Τραμπουκισμοί, ξυλοδαρμοί ακόμα και μαχαίρια μέσα στη σχολική τσάντα, όπως λένε, αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο.

Μια νεαρή κοπέλα περιγράφει ένα πρωτοφανές περιστατικό: «Είχανε μαχαιρώσει μία κοπέλα σε ένα λύκειο στην Καλλιθέα. Είχε βγάλει μαχαίρι αυτή χωρίς λόγο και τη μαχαίρωσε. Για έναν τσακωμό από ό,τι θυμάμαι είχε γίνει και αυτό το βίντεο είχε κοινοποιηθεί κιόλας στα σόσιαλ».

«Είχε πάει μία κοπέλα σε μία άλλη κοπέλα, επειδή έβγαινε με τον πρώην της κάτι τέτοιο και την είχε κάψει με το τσιγάρο. Στο μάτι, της είχε βάλει το τσιγάρο στο μάτι», αποκάλυψε ανήλικη.

Σοκ προκαλούν τα επίσημα στοιχεία

Μόλις μέσα σε τέσσερις μήνες τα επίσημα στοιχεία προκαλούν σοκ.

Το πρώτο τετράμηνο του 2024 συνελήφθησαν 290 ανήλικοι για πρόκληση σωματικής βλάβης, 2 για ανθρωποκτονία και 432 για κλοπές.

Πηγή: newsbomb.gr