19 Απριλίου, 2024

Έκτακτο επίδομα Πάσχα: Πότε θα δοθεί στους δικαιούχους

Για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην καταβολή έκτακτου επιδόματος για όσους έχουν χαμηλά εισοδήματα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας ότι η πληρωμή θα γίνει κοντά στο Πάσχα.

 «Υπάρχει ακρίβεια; Προφανώς υπάρχει. Υποφέρει ο κόσμος; Υποφέρει. Μπορεί η κυβέρνηση να αφήσει τον κόσμο να υποφέρει; Όχι, έστω και αν αυτό γίνεται από το υστέρημα του προϋπολογισμού» είπε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων στον ΣΚΑΪ.

Απαντώντας σε ερώτηση για τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «πρέπει να πάμε να ασκήσουμε μια στοχευμένη πολιτική σε εκείνους που πράγματι διακινδυνεύουν την επιβίωσή τους» ενώ σε νέα ερώτηση απάντησε ότι δικαιούχοι θα είναι «αυτοί που έχουν γενικά χαμηλό εισόδημα». 
Σε σχέση με το ερώτημα αν η καταβολή του επιδόματος θα είναι εφάπαξ ή θα επαναληφθεί απάντησε με το ρητορικό ερώτημα «έχουμε αφήσει κανέναν πίσω αυτά τα τρία χρόνια, Θα κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό».

Για το ύψος του έκτακτου επιδόματος αρκέστηκε, τέλος, να πει ότι «θα είναι ένα ποσό που αντέχει ο προϋπολογισμός και που για τους ανθρώπους που έχουν χαμηλό εισόδημα θα κάνει τη διαφορά».

Όπως διευκρίνισε για το έκτακτο επίδομα Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης οι εξαγγελίες θα αφορούν τους πιο αδύναμους.

Την «επιταγή ακρίβειας», όπως είπε, θα την λάβουν χιλιάδες νοικοκυριά με το ποσό του επιδόματος, κατά πληροφορίες, να φθάνει έως τα 300 ευρώ.

madata.gr