23 Μαΐου, 2022

Έκτακτη σύσκεψη στην Αθήνα για το φυσικό αέριο. Λήγει το τελεσίγραφο Πούτιν για πληρωμή σε ρούβλια

Με το τελεσίγραφο Πούτιν για πληρωμή σε ρούβλια για το φυσικό αέριο να λήγει αύριο, συγκαλείται εκτάκτως η ομάδας διαχείρισης κρίσεων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο αρμόδιος υπουργός, Κώστας Σκρέκας, συγκαλεί εκτάκτως τη συνεδρίαση σήμερα, Τετάρτη, 30 Μαρτίου, με σκοπό την αξιολόγηση εναλλακτικών σεναρίων για την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας, σε περίπτωση που η Ρωσία «κλείσει την κάνουλα».

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Πρόεδρος της ΡΑΕ, Αθανάσιος Δαγούμας, ο Πρόεδρος της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσης και Β Αντιπρόεδρος της ΡΑΕ, Δημήτρης Φούρλαρης, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΠΑ Εμπορίας, Κώστας Ξιφαράς, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ, Ιωάννης Κοπανάκης και εκπρόσωπος της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Δούμας, Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, ανέφερε σε ανάρτησή του:

«Αν θέλετε αέριο, βρείτε ρούβλια».

Μάλιστα τόνισε ότι το ίδιο ενδέχεται να ισχύσει και για τις εξαγωγές πετρελαίου, σιτηρών, μετάλλων, λιπασμάτων, άνθρακα και ξυλείας.

«Επιπλέον θα ήταν σωστό, όπου αυτό ωφελεί τη χώρα μας, να επεκτείνουμε τον κατάλογο των προϊόντων που τιμολογούνται σε ρούβλια προκειμένου να περιλαμβάνει: τα λιπάσματα, τα σιτηρά, το πετρέλαιο, το ηλιέλαιο, τον άνθρακα, τα μέταλλα, την ξυλεία κτλ», πρόσθεσε.

madata.gr