29 Μαρτίου, 2024

Εκρήξεις και φωτιά στον Real FM και στη Realnews! Μας καίνε!

Τεράστιας έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε στο κτίριο όπου στεγάζονται ο ραδιοφωνικός σταθμός Real FM και η εφημερίδα Real News επί της Λεωφόρου Κηφισίας, στο ύψος του Αμαρουσίου.

Στο σημείο επιχειρούν από τις 03.10, οπότε ενημερώθηκε η Πυροσβεστική, ισχυρές δυνάμεις που αποτελούνται από 18 πυροσβέστες και 6 οχήματα.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 4 τα ξημερώματα, ενώ ακούστηκαν και εκρήξεις.  Η φωτιά ξεκίνησε από τον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζεται ο Realfm 97,8 και επεκτάθηκε προς τα κάτω. Στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με έξι οχήματα. Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν μια ηχολήπτρια του ραδιοφώνου που βρισκόταν στον χώρο τη στιγμή που εκδηλώθηκε η φωτιά.

Η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ωστόσο στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.  Στην είσοδο του κτιρίου, βρέθηκαν υπολείμματα εκρηκτικού μηχανισμού, κάτι που δείχνει πως πρόκειται για εμπρησμό. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν τρία γκαζάκια στην είσοδο.

 Σημειώνεται ότι την Τρίτη υπήρξε ξαφνικά σοβαρή βλάβη στις εγκαταστάσεις μετάδοσης του σήματος.  Μέσα σε λιγότερο από ένα 24ωρο εκδηλώθηκε φωτιά στις εγκαταστάσεις του Realfm 97,8 στο Μαρούσι. Δύο περιστατικά, που δύσκολα μπορούν να θεωρηθούν τυχαία… Κάποιοι προσπαθούν να κλείσουν τον Realfm.

Στην τελευταία της ανακοίνωση, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

«Μας καίνε!»
Εντύπωση, ωστόσο, προκαλούν οι αναρτήσεις του ιδιοκτήτη των συγκεκριμένων μέσων ενημέρωσης, Νίκου Χατζηνικολάου, που κάνουν λόγο για τρεις εκρήξεις και εμπρησμό:

«Εκρήξεις και φωτιά στον Real FM και στη Realnews! Μας καίνε! Προσπαθούν να μας κλείσουν!» γράφει ο κ. Χατζηνικολάου.

 

madata.gr