5 Μαΐου, 2024

Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι στην Οδησσό – Όλοι καλά στην ελληνική αποστολή που μετέχει ο Μητσοτάκης

Συναγερμός για την ελληνική αποστολή στην Ουκρανία σήμανε νωρίτερα σήμερα, όταν σημειώθηκε έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του ουκρανού προέδρου στην Οδησσό, πόλη την οποία επισκέπτεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έγινε περίπου 200 μέτρα μακριά από το κομβόι της ελληνικής αποστολής, η οποία άλλαξε αμέσως δρομολόγιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, την ώρα που ο πρωθυπουργός βρισκόταν με τον Ζελένσκι στην προβλήτα 19 του λιμανιού της Οδησσού, οι Ρώσοι φέρεται να έριξαν βαλλιστικό πύραυλο με την ουκρανική αεράμυνα να εκτοξεύει αντίμετρα.

Πληροφορίες  αναφέρουν ακόμη πως όλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής είναι καλά στην υγεία τους. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δεν υπάρχει κανένα θέμα με την ασφάλεια του πρωθυπουργού και της αποστολής του.Σημειώνεται πως είναι προγραμματισμένη η μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στο Βουκουρέστι, το απόγευμα, για να παραστεί στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος ενόψει των ευρωεκλογών.

Τηλεφωνική επικοινωνία Δένδια με τον Ουκρανό ομόλογό του
Εντωμεταξύ, τηλεφωνική συνομιλία με τον Ουκρανό υπουργό Άμυνας, Ρουστέμ Ουμέροφ, είχε σήμερα ο Ελληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας αναφέρει σε ανάρτησή του στο Χ ότι ο ουκρανός ομόλογός του και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγός Ολεξάντρ Σίρσκ, τον «ενημέρωσαν για την κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία».

 

madata.gr