20 Απριλίου, 2024

Εκρέμ Ιμάμογλου: Ποινή φυλάκισης δύο ετών και στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων στον δήμαρχο Κωνσταντινούπολης

Σε φυλάκιση καταδικάστηκε ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου. Η ποινή που επιβλήθηκε είναι ποινή φυλάκισης 2 ετών, 7 μηνών και 15 ημερών, καθώς και απαγόρευση κάθε πολιτικής δραστηριότητας. Ο Εκρέμ Ιμάμογλου κατηγορούνταν για εξύβριση του Ανώτατου Εκλογικού Συμβουλίου.

Στη διάρκεια προηγούμενης ακροαματικής συνεδρίασης το Νοέμβριο, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να επιβληθεί στον Εκρέμ Ιμάμογλου ποινή φυλάκισης από 15 μήνες έως τέσσερα χρόνια. Ο 52χρονος δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης εκτιμά πως η δίκη του είναι «πολιτική». «Είναι αληθινά θλιβερό το ότι έχουμε φθάσει εδώ, όμως θέλω παρόλα αυτά να εμπιστευτώ τους δικαστές», δήλωσε σε συνέντευξή του στον τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό TV100.

Μετά την ακύρωση εκλογών για Μητροπολιτικό Δήμο Κωνσταντινούπολης στις 31 Μαρτίου 2019 από Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο, ο Εκρέμ Ιμαμογλου επανεξελέγη στις 23 Ιουνίου 2019.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού στη συνέχεια κατηγόρησε τον Ιμάμογλου, χωρίς να τον κατονομάζει, τον Οκτώβριο του 2019. «Το λέω στον ηλίθιο που πήγε στην Ευρώπη και κατηγόρησε την Τουρκία. Θα σε κάνει να πληρώσεις γι’ αυτό το τουρκικό έθνος», ανέφερε.

Στη συνέχεια ο Ιμάμογλου είπε «αυτοί που ακύρωσαν τις εκλογές είναι ηλίθιοι». Αμέσως το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο κινήθηκε εναντίον του Ιμάμογλου.

Ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, που βρισκόταν στο Βερολίνο για επίσκεψη, μόλις έμαθε την απόφαση του δικαστηρίου αποφάσισε να επιστρέψει με ειδική πτήση στην Κωνσταντινούπολη.

πηγή: newsit.gr