28 Σεπτεμβρίου, 2022

Εκπαιδευτικοί: Δεκτό το αίτημα για έκπτωση 50% στα ακτοπλοϊκά – Τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι μετακινηθούν

Έκπτωση στα εισιτήρια των πλοίων είχαν ζητήσει οι αναπληρωτές, που θα μετακινηθούν το επόμενο διάστημα στα νησιά προκειμένου να καλύψουν τα κενά στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Το αίτημα έγινε δεκτό και όπως ανακοίνωσαν τα υπουργεία Παιδείας και Ναυτιλίας, η έκπτωση που θα φτάνει έως 50% θα δοθεί στους αναπληρωτές και θα ισχύσει για το διάστημα από 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου του 2022

 Έτσι έξι ακτοπλοϊκές εταιρείες παρέχουν εκπτώσεις για τη μετακίνηση των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών προκειμένου να πάνε σε περιοχές της νησιωτικής χώρας και να αναλάβουν υπηρεσία. Απαραίτητα δικαιολογητικά για την παροχή της έκπτωσης στην έκδοση των εισιτηρίων είναι η επίδειξη της Υπουργικής Απόφασης που αναφέρει την πρόσληψή τους καθώς και η αστυνομική τους ταυτότητα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση:
Δες μέσα σε 1′ πόσα μπορείς να εξοικονομήσεις στην ασφάλεια του αυτοκινήτου σου!σύγκριση ανάμεσα σε 27 ασφαλιστικές εταιρίες

Τα Υπουργεία Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Παιδείας & Θρησκευμάτων ανέλαβαν, για μία ακόμη φορά, πρωτοβουλία για την παροχή έκπτωσης από τις ακτοπλοϊκές εταιρείες στα εισιτήρια των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που θα στελεχώσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 τις δομές εκπαίδευσης των νησιών της χώρας, για το σχολικό έτος 2022-2023.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα προσφέρουν έκπτωση έως 50% στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια των αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, καθώς και των οχημάτων τους (ΙΧ και δίκυκλα), για το διάστημα από 04 έως και 08 /09/2022. Η έκπτωση θα αφορά στην κάλυψη των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών από και προς το τελικό νησί, στο οποίο αναλαμβάνουν υπηρεσία. Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή ευχαριστούν θερμά τις ακτοπλοϊκές εταιρείες για την, όπως πάντα, αγαστή συνεργασία και την έμπρακτη ανταπόκρισή τους και τονίζουν ότι η πρωτοβουλία αυτή αποτελεί αναγνώριση στο έργο των εκπαιδευτικών μας, οι οποίοι θα καταδείξουν ιδιαίτερο έργο και προσφορά στην εκπαίδευση των νέων της χώρας μας. Οι εταιρείες που προσφέρουν μειωμένες τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια είναι οι εξής:

Attica Group (Super Fast Ferries-Blue Star Ferries-Hellenic Seaways)
ANEK Lines
ΑΙΓΑΙΟΝ ΠΕΛΑΓΟΣ (ANEK)
Minoan Lines
Fast Ferries
Golden Star Ferries

Το αίτημα των αναπληρωτών για εκπτώσεις στα εισιτήρια
 Η Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών είχε ζητήσει έκπτωση στα εισιτήρια ενόψει των επικείμενων διορισμών αναπληρωτών εκπαιδευτικών. Οι εκπαιδευτικοί μεταξύ άλλων τόνιζαν ότι :Παρακαλούμε το σύνολο των ακτοπλοϊκών εταιρειών να συνδράμει στην προσφορά έκπτωσης, τόσο για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όσο και για τα οχήματά τους, οι οποίοι εντός ολίγων ημερών θα κληθούν να μετακινηθούν από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους στον τόπο υπηρέτησής τους. Ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, η ζήτηση των εισιτηρίων είναι αυξημένη και η απόφαση για την παροχή έκπτωσης πρέπει να ληφθεί άμεσα.

ethnos