5 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2023: Το πρωί της Παρασκευής το ψηφοδέλτιο Επικρατείας και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Την Παρασκευή 28 Απριλίου αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα το κυβερνητικό του πρόγραμμα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του κόμματος για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Επιπλέον, την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ειδική εκδήλωση θα παρουσιάσει το «συμβόλαιο για την αλλαγή»

Την επόμενη εβδομάδα (κατά πάσα πιθανότητα την ερχόμενη Τρίτη) θα παρουσιαστεί το «Πρόγραμμα των 50 ημερών» του κόμματος, το οποίο θα αποτελέσει το προγραμματικό -και μετεκλογικό- πλαίσιο κυβερνητικής συνεργασίας τους με τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα. Σύμφωνα με πληροφορίες στα άμεσα μέτρα που προτείνει, είναι η αύξηση μισθών, η επιστροφή της 13ης σύνταξης, η μείωση του ΦΠΑ και ΕΦΚ, οι αλλαγές στο κράτος και η αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων δανείων», με στόχο την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Σάββατο τα ψηφοδέλτια

Μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας θα ακολουθήσουν όλες οι εκλογικές λίστες του κόμματος το Σάββατο. Στις τελευταίες εκπλήξεις των ψηφοδελτίων αθροίζεται και η υποψηφιότητα της Επιδημιολόγου, Αθηνάς Λινού, η οποία ακούγεται πως θα είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ στον Βόρειο Τομέα Αθηνών, συμπληρώνοντας σιγά σιγά τα τελευταία κενά ονόματα στα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης.