12 Μαΐου, 2024

Εκλογές 2023: Τα ευτράπελα της κάλπης – Πήγαν να ψηφίσουν με άλογα, γαϊδούρια, σκύλους!

Προφανώς, όπως κάθε φορά, δεν έχουν λείψει τα ευτράπελα και τα αναπάντεχα στα εκλογικά τμήματα…

Από νωρίς το πρωί σημειώθηκαν απρόοπτα σε διάφορα εκλογικά κέντρα ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.

Τα απρόοπτα άρχισαν με τον Δημήτρη Κουτσούμπα την ώρα που ψήφιζε στη Λαμία, όταν συνειδητοποίησε ότι στο πακέτο ψηφοδελτίων που του έδωσαν έλειπε εκείνο του ΚΚΕ.

«Αν γίνονται αυτά σε μένα, θα γίνω και viral», ακούστηκε να λέει χαριτολογώντας ο Δημήτρης Κουτσούμπας στα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αντιμετωπίζοντας με χιούμορ το περιστατικό.

 

Ένταση στον Πύργο και στα Τρίκαλα

Νωρίς το πρωί της Κυριακής, επικράτησε μικρή ένταση σε εκλογικό τμήμα του Πύργου. Όπως αναφέρει το patrisnews.com, εκλογικός αντιπρόσωπος αντιλήφθηκε πως σε συγκεκριμένο τμήμα σε όλες τις στοίβες με τα ψηφοδέλτια, πρώτο ήταν αυτό της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ κατήγγειλαν τη δικαστική αντιπρόσωπο για μεροληψία, ενώ εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε και ένσταση εναντίον της.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα trikalanews.gr, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων υπήρξε μεγάλη ένταση καθώς ο εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε στήσει… προεκλογικό περίπτερο έξω από το εκλογικό κέντρο, κάτι που κατήγγειλε μέλος του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το προφίλ της στο Facebook.

«Αυτές τις οδηγίες έχω από το κόμμα», φέρεται να απάντησε ο εκλογικός αντιπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας στο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ όταν του έκανε τη σχετική παρατήρηση. Οι τόνοι ανέβηκαν, μάλιστα, αρκετά τόσο που χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Φθορές σε εκλογικό τμήμα στη Ροδόπη

Νωρίτερα την Κυριακή, φθορές προκάλεσαν άγνωστοι στο Μειονοτικό Δημοτικό Σχολείο της Σάλπης, όπου στεγάζεται το 82ο Εκλογικό Τμήμα.

Συνεργείο του δήμου Ιάσμου, στη Ροδόπη, έσπευσε να αποκαταστήσει τις φθορές και μετά η εκλογική διαδικασία ξεκίνησε και συνεχίζεται ομαλά.

«Στις 08:00 το πρωί είχαν προσέλθει 11 ψηφοφόροι», δήλωσε στην ΕΡΤ η δικηγόρος-δικαστική αντιπρόσωπος, Σαλή Ζεηρά. Παρόντες, εκτός από τον γραμματέα είναι και ένα μέλος της Εφορευτικής Επιτροπής.

Άυπνοι λόγω της γιορτής φάβας στη Σχοινούσα

Στο ακριτικό νησί της Σχοινούσας το Σαββατοκύριακο των εκλογών συνέπεσε με τη γιορτή της φάβας!

Περισσότερα από 1.500 άτομα από όλα τα μέρη της Ελλάδας επισκέφτηκαν το νησί για να παρευρεθούν στο φεστιβάλ, που συμπληρώνει μια δεκαετία.

«Το γλέντι ξεκίνησε αρκετά νωρίς και κράτησε μέχρι και πριν από πέντε λεπτά. Πρέπει να κλείσουμε για να ετοιμαστεί και το εκλογικό κέντρο», ανέφερε ο αντιδήμαρχος Σχοινούσας, Νίκος Νομικός.

Φουστανέλες και νταούλια στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας

Στο Ευηνοχώρι Αιτωλοακαρνανίας, το οποίο βρίσκεται κοντά στο Μεσολόγγι, μια παρέα πήγε να ψηφίσει απευθείας από το πανηγύρι, φορώντας παροδοσιακές στολές και κρατώντας μουσικά όργανα.

 Αφού άσκησαν τα εκλογικά τους δικαιώματα, έριξαν έναν τελευταίο χορό στο προαύλιο του σχολείου. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους χορευτές ήταν και ένας άνδρας εν ονόματι… Αλέξης Τσίπρας.

Αγκαλιά με τα κατοικίδια
Αχώριστοι είναι κάποιοι ψηφοφόροι, αφού έφτασαν σήμερα στα εκλογικά τμήματα για να ψηφίσουν αγκαλιά με τα κατοικίδιά τους.

 

Πήγε να ψηφίσει με το… άλογό του

Ένας νεαρός στον Πύργο πήγε να ψηφίσει… με το άλογό του και κέντρισε όλα τα βλέμματα σήμερα, Κυριακή των εκλογών!

Η συγκεκριμένη εικόνα εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους που αν και γνωρίζουν την αγάπη του για αυτά τα ζώα δεν περίμεναν να δουν αυτό το θέμα, όπως αναφέρει  το patrisnews.com.

Δικαστική αντιπρόσωπος στη Θεσσαλονίκη πήρε μαζί σύζυγο, γιο και ανιψιό για να τη βοηθήσουν!

Σε εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης δικαστική αντιπρόσωπος, έχοντας την εμπειρία από τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, όπου δεν είχαν προσέλθει τα μέλη της εφορευτικής επιτροπής, αποφάσισε να επιστρατεύσει την οικογένειά της.

Έτσι, η κα Γεωργιάδου, στο 164ο εκλογικό τμήμα της Θεσσαλονίκης, ζήτησε τη βοήθεια από το σύζυγό της, τον γιό της και τον ανιψιό της, όπου πήγαν μαζί της προκειμένου να τη βοηθήσουν.

Πήγε να ψηφίσει με το γαϊδουράκι του

Ένας αγρότης στο Ναύπλιο πήγε στο εκλογικό τμήμα με το γαϊδουράκι του, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, επειδή αισθάνεται ότι κανένα κόμμα δεν τον εκφράζει.

Ο 50χρονος διατηρεί μία μικρή φάρμα με άλογα και οικόσιτα ζώα στην περιοχή Λευκάκια, δημοτική κοινότητα του Δήμου Ναυπλιέων.

 Επέλεξε αυτόν τον πρωτότυπο τρόπο για να διαμαρτυρηθεί, καθώς, όπως είπε, αισθάνεται ότι κανένα κόμμα δεν απηχεί τους προβληματισμούς του.

Κέρκυρα: 95χρονη πήγε να ψηφίσει με… ασθενοφόρο

Με ασθενοφόρο μετέβη σε εκλογικό τμήμα της Παλαιάς πόλης της Κέρκυρας 95χρονη προκειμένου να ασκήσει το εκλογικό της δικαίωμα.

madata.gr