28 Μαρτίου, 2024

Εκλογές 2023: Στο κόκκινο η πολιτική αντιπαράθεση δυο μήνες πριν τις κάλπες

Είκοσι τέσσερις ώρες μετά τις επίσημες ανακοινώσεις για τις εκλογές, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στα «χαρακώματα» δίνοντας τον τόνο για το πως θα πορευτούμε μέχρι τις κάλπες.

Σφοδρή πολιτική κόντρα

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, η αντιπαράθεση έφτασε στο «κόκκινο» με κατηγορίες για σπίτια και δάνεια πολιτικών. Άγρια κόντρα ξέσπασε στη Βουλή με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ να εκτοξεύουν κατηγορίες για τις προσωπικές περιουσίες, τον τρόπο απόκτησης και τα δάνεια που πήραν βουλευτές.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, σε απάντηση της επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ για το δάνειο του Νίκου Παπαθανάση, κάλεσε την Κουμουνδούρου να απαντήσει για τη βίλα Ραγκούση και να πάψει να κουνάει το δάχτυλο.

«Θέμα της ημέρας είναι ο Ραγκούσης. Για τον Ραγκούση δεν βγάλατε κιχ. Μην τον αφήνετε τόσο ανυπεράσπιστο τον τομεάρχη διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ».

Ο τομεάρχης διαφάνειας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Ραγκούσης, έχτισε την πρώτη του κατοικία στην Πάρο παίρνοντας δάνειο από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας.

«Πάμε στον κ. Ραγκούση τώρα. Εγώ είπα ότι δε νομίζω ότι δεν είναι, είναι νόμιμο είπα. Το να παίρνει δάνειο επιδοτούμενης κατοικίας και να γίνεται βίλα είναι λίγο περίεργο. Αυτά τα δάνεια γίνονται για κοινωνικούς λόγους, όχι για να κάνεις πισίνα. Το ηθικό και νόμιμο είναι άλλο θέμα. Και του Παπαθανάση νόμιμο είναι αλλά τον σκίζεται. Είναι δάνειο εργατικής κατοικίας με 40% κούρεμα επιδοτούμενο για κοινωνικούς λόγους. Πολλοί 3τεκνοι δεν πήραν τα λεφτά αλλά ο συνάδελφος τα πήρε. Να πληρώσει τη διαφορά να πάρει κάποιος που το έχει ανάγκη», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Η απάντηση ήρθε από τον Γιάννη Ραγκούση που υποστήριξε ότι το δάνειο πρώτης κατοικίας για 3τεκνους πήρε η πρώην σύζυγός του και μητέρα των παιδιών του το 2007 και αποπληρώθηκε το 2011.

«Είναι όλα στο Πόθεν Έσχες μου και χάρη σε αυτό το σπίτι έχω την αξιοπρέπειά μου και την πολιτική μου αυτονομία. Βγάζω τα παιδιά μου από τα δωμάτιά τους και το νοικιάζω σε τουρίστες».

«Ο κ. Γεωργιάδης σκοπίμως παραπλανεί παρότι είναι γνωστό ότι το δάνειο το οποίο πήρε ο κ. Ραγκούσης που εκτιμώ ότι ήταν για 3τεκνη οικογένεια, είναι νόμιμο και δεν έχει προκύψει κανέναν ζήτημα, Είναι σκόπιμο να ‘λασπώνει’ τον κ. Ραγκούση ενώ μιλάμε για Μαραβέγια, Πάτση, Χειμάρα. ‘Λασπώνετε’ χωρίς στοιχείο παράβασης, στη λάσπη σας αφήνουμε», είπε με τη σειρά του ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε, με τον βουλευτή Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη, για τον οποίο είπε ότι έχτισε παραθεριστικές κατοικίες με τον αναπτυξιακό νόμο το 2018 επί  κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Απολύτως νόμιμη αλλά βαθιά υποκριτική, διότι για εσάς είναι νόμιμο, για τον Μαραβέγια παράνομο».

Η κόντρα στη Βουλή για τα δάνεια και τα σπίτια των πολιτικών έφτασε και στο σπίτι του Αλέξη Τσίπρα που νοικιάζει στο Σούνιο.

«Δέχομαι ως αληθή τη δήλωση Τσίπρα ότι το σπίτι αυτό το έχει νοικιάσει. Ξέρετε άλλον στην Ελλάδα που να έχει νοικιάσει βίλα στο Σούνιο με ιδιωτική παραλία με 500 ευρώ; Γιατί τα γύρω σπίτια έχουν 3.500».

Στο κάδρο & ο Καππάτος

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως ο βουλευτής Κεφαλονιάς της ΝΔ, Παναγιώτης Καππάτος, επιβεβαίωσε πλήρως τα δημοσιεύματα που τον θέλουν να έχει εκπροσωπήσει σε δικαστήρια τράπεζες απέναντι σε ανήμπορους δανειολήπτες, ενώ ήταν ήδη βουλευτής.

Μάλιστα, όπως σημειώνουν στην Κουμουνδούρου, ο βουλευτής της ΝΔ προσπάθησε να βγει από πάνω λέγοντας πως οι δανειολήπτες δεν έχασαν την πρώτη κατοικία τους διότι μέχρι το 2020 υπήρχε πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας

«Γρουσούζηδες & αναλφάβητοι»

Κόντρα μεταξύ Άδωνι Γεωργιάδη και αντιπολίτευσης ξέσπασε και με αφορμή την ομιλία του υπουργού Ανάπτυξης στην εκδήλωση για την απονομή των Fund Managers Awards 2022 περί οικονομικού αναλφαβητισμού.

Στην ίδια εκδήλωση, ο υπουργός έκανε ετυμολογική ανάλυση του αριστερού και του δεξιού.

«Ο κ. Γεωργιάδης επανέρχεται στην εμφυλιοπολεμική διχαστική ρητορική, χαρακτηρίζοντας τους αριστερούς ‘απαίσιους, άχρηστους, ανεπρόκοπους και γρουσούζηδες’. Αυτός ήταν πάντα, ένας μισαλλόδοξος, διχαστικός ακροδεξιός», λέει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στα χαρακώματα και το πολιτικό σκηνικό έπιασε «φωτιά», με το κλίμα να δυναμιτίζεται όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες.

πηγή: MEGA TV