9 Ιουνίου, 2023

Εκλογές 2023: Σκληρή κόντρα μετά τις δηλώσεις του Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές

Ο διευθυντής γραφείου Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, η υποψήφια βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Άννα Χατζησοφιά και ο υποψήφιος βουλευτής ΠΑΣΟΚ, Αλέξανδρος Θεοδώρου, μίλησαν στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για τις ασφαλιστικές εισφορές, με τη ΝΔ να κάνει λόγο για κρυφή ατζέντα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ρωμανός: «Δεν υπάρχει ακατάσχετη παροχολογία, χωρίς κρυφό πρόγραμμα φοροεπιδρομής»
Ο κ. Ρωμανός μίλησε για τον σάλο που έχει προκληθεί με τις δηλώσεις του Γιώργου Κατρούγκαλου για το ασφαλιστικό.

«Το γεγονός αυτό δεν το έκανε σημαία μόνο η ΝΔ, αλλά και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες γιατί μιλάμε για έναν νόμο που κρίθηκε αντισυνταγματικός, ουσιαστικά για μια δεύτερη φορολογία, γι’ αυτό και κρίθηκε αντισυνταγματικός. Οι εισφορές δηλαδή για τη σύνταξη να είναι ένα 20% του φορολογητέου εισοδήματος, αυτό έλεγε ο νόμος Κατρούγκαλου. Αυτό ίσχυε από το 2016 και μετά, αυτό αλλάξαμε εμείς με το σύστημα που πήγαμε με τις κλάσεις. Αυτό αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος με αυτά που είπε, και θα πρέπει να μας εξηγήσουν τα περί απόσυρσης του κ. Κατρούγκαλου από τα ψηφοδέλτια. Έχει ενδιαφέρον να μάθουμε αν θα προσμετρηθεί στα ψηφοδέλτια, τι θα γίνει με τις ψήφους που θα πάρει και προφανώς εάν εκλεγεί, να παραιτηθεί. Δεν υπάρχει ακατάσχετη παροχολογία, χωρίς κρυφό πρόγραμμα φοροεπιδρομής. Αυτή είναι η πραγματικότητα που αποκάλυψε ο κ. Κατρούγκαλος», ανέφερε αρχικά.

«Όταν ένα πρόγραμμα, που παρουσιάζουν το πρόγραμμά του και όχι την κοστολόγησή του, που εμείς επιμένουμε, άρα δεν παρουσιάζουν από πού θα βρουν αυτή την κοστολόγησης, προφανώς δεν παρουσιάσουν  και την φοροεπιδρομή που συνάδει με αυτό το πρόγραμμα. Το έκανε  στο «90» γι’ αυτό έγινε και αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση χθες. Ο κ. Δραγασάκης είχε πει αντίστοιχα για φόρους που πρόκειται να αυξηθούν εάν γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση και τότε δεν έγινε αυτή η επικοινωνιακή διαχείριση ακριβώς επειδή δεν ήταν στο «90». Δεν ξέρω τι είναι και αν είναι προσωπική άποψη, ξέρω ότι είναι ακατάσχετη παροχολογία, χωρίς κρυφό πρόγραμμα φοροεπιδρομής και το ξέρουμε, δεν υπάρχει», συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός.

Χατζησοφιά: «Δεν έχουμε κρυφή ατζέντα»
Η κ. Χατζησοφιά τοποθετήθηκε επί του ζητήματος.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φανερό πρόγραμμα, κατέθεσε ένα συμβόλαιο αλλαγής με 11 άρθρα τα οποία αυτά αποτελούν το πρόγραμμα  του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν υπάρχει κρυφή ατζέντα. Δεσμευόμαστε στον ελληνικό λαό με το πρόγραμμα μας και ο ελληνικός λαός δεσμεύεται ότι θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα δημοκρατικής αλλαγής του ΣΥΡΙΖΑ. Προσωπικές απόψεις μπορούν να κατατίθενται, είναι λάθος φυσικά όταν τίθενται και υπάρχει επίσημο πρόγραμμα το οποίο έχει περάσει απ΄ όλη την κεντρική επιτροπή», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «προσωπικά δεν μπορώ να εξηγήσω τι μπορεί να παρακινήσει κάποιον όταν οι απόψεις του έχουν μειοψηφήσει σε ένα κόμμα, να τις αξιοποιεί και τελευταία στιγμή, μπορεί να είναι και η πίεση. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ξεκάθαρη θέση. Φοροεπιδρομή έγινε με τους έμμεσους όρους στη μεσαία τάξη με τη ΝΔ, λεηλάτησε το εισόδημα της μεσαίας τάξης, ετοιμάζονται 700.000 πλειστηριασμοί το επόμενο διάστημα. Έχουμε ως ΣΥΡΙΖΑ έτοιμη μία πράξη νομοθετικού περιεχομένου που θα κατατεθεί πριν ακόμα ανοίξει η Βουλή, και περιλαμβάνει αναστολή των πλειστηριασμοί μέχρι να κατατεθεί ο νέος κωδικός που φέρει και την υπογραφή της Λούκας Κατσέλη. Μιλάμε για μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα έως μηδενισμό για τις παιδικές τροφές, γάλατα, ψωμί, μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο κατώτατο επιτρεπτό όριο. Μιλάμε για αυτογκόλ που αφορά στον ίδιο τον κ. Κατρούγκαλο, ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη θέση του. Εάν βγει, θα παραιτηθεί έτσι είπε, δεν υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί όμως».

Θεοδώρου: « Ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ “χορηγούν” τη ΝΔ»
Ο κ. Θεοδώρου αναφέρθηκε επίσης στις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου.

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι απλά ένας νόμος Κατρούγκαλου. Είναι ένας νόμος που έχει διαλύσει την μεσαία επιχειρηματικότητα και τους ελευθέρους επαγγελματίες και είναι ένα νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Όσο παρουσιάζεται ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας ως το αντίπαλο δέος του κ. Μητσοτάκη, η ΝΔ θα παραμένει πρώτο κόμμα. και αυτό το έχουμε δει μέσα σε όλη αυτή την 4ετία. Έχουμε περάσει πάρα πολλά και στην πολύπαθη Εύβοια, με τις πυρκαγιές, την πανδημία, με τις 1000 συγγνώμες του πρωθυπουργού, με το θέμα των υποκλοπών που σε άλλες χώρες της Δύσης θα είχε παραιτηθεί η κυβέρνηση, και άλλα πολλά. Με τις δηλώσεις του κ. Κατρούγκαλου επιβεβαιώνεται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ χορηγεί τη ΝΔ», υπογράμμισε.

«Ήταν ένα αυτογκόλ αυτό του κ. Κατρούγκαλου. Δεν ξέρω τι μπορεί να κρύβεται από πίσω. Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη επιλογή και με αφετηρία την Κυριακή να γίνουμε ξανά ο πόλος της κεντροαριστεράς στη χώρα. Ευελπιστώ πανελλαδικά ότι το ποσοστό θα είναι διψήφιο», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδώρου.

madata.gr