25 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Ποιο νέο υπουργείο θα ιδρύσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Στην ανακοίνωση ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση ενός νέου υπουργείου αν η ΝΔ βρεθεί για άλλη μία φορά στην κυβέρνηση μετά τις εκλογές, προχώρησε στο πλαίσιο συνέντευξής του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ επισήμανε και πάλι ότι ζητάει από τους πολίτες αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

Με αφορμή το πρόγραμμα «Σπίτι Μου» για το οποίο προανήγγειλε ότι θα υπάρξει διπλασιασμός των πόρων ώστε τελικά οι δικαιούχοι να γίνουν 20.000 από 10.000 που είναι σήμερα αφήνοντας ανοιχτό «παράθυρο» για νέους πόρους «για να το στηρίξουμε αν αυτό είναι επιτυχημένο», ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι στην αναδιάταξη του κράτους που θα προχωρήσει την επόμενη τετραετία, ξεχωριστό κεφάλαιο θα αποτελέσει ένα υπουργείο Στέγασης και Κοινωνικής Πολιτικής.

«Έχοντας 4 χρόνια εμπειρίας έχουμε μια καλύτερη εικόνα για τοι πώς μπορούμε να αναδιατάξουμε το κράτος και την οργάνωση της κυβέρνησης. Το υπουργείο Εργασίας πρέπει να «σπάσει» σε δύο κομμάτια. Να μείνει, δηλαδή, το κομμάτι της κοινωνικής και στεγαστικής πολιτικής σε ένα ανεξάρτητο μικρότερο υπουργείο» είπε ο πρωθυπουργός και εξήγησε επιπλέον: «σε αυτό θα έρθει συνολικά η κοινωνική πολιτική. Δεν μιλάμε για real estate και ανάπτυξη αλλά για κοινωνική πολιτική».

«Έρχονται πολλές αλλαγές»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε μεταξύ άλλων και για τα πρόσωπα που θα αξιοποιήσει στην κυβέρνηση του. Απάντησε δε ότι θα υπάρχουν σίγουρα περισσότερες γυναίκες, αλλά και πολλές αλλαγές. Στην συνέχεια, προσπάθησε να το εξηγήσει αυτό στους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «Είναι δεδομένο ότι θα γίνουν αλλαγές μετά από μια 4ετια. Αλλαγές μπορεί να σημαίνει ότι κάποιος φεύγει ή ότι αναλαμβάνει άλλο χαρτοφυλάκιο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ρωτήθηκε αν θα έχουμε εσωτερικές μετακινήσεις στο υπουργικό συμβούλιο και αρκέστηκε να απαντήσει «πολλές αλλαγές».