28 Μαρτίου, 2024

Εκλογές 2023: Με τι καιρό θα ψηφίσουμε την Κυριακή

Κακοκαιρία ξεκινά απο αύριο Σάββατο 20 Μαΐου σε συγκεκριμένα γεωγραφικά διαμερίσματα της Ελλαδας.

Ο καιρός ανήμερα των Εθνικών Εκλογών δεν προβλέπεται να μας προβληματίσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με μοναδική εξαίρεση τις τοπικές λασποβροχές που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, στο Ιόνιο, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Η κακοκαιρία σε αυτά τα γεωγραφικά διαμερίσματα ξεκινά ουσιαστικά από αργά το απόγευμα του Σαββάτου με τοπικές βροχές πρώτα στο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική Στερεά και η θερμοκρασία το μεσημέρι θα κυμανθεί στους 23 με 26 βαθμούς.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ανήμερα των Εθνικών Εκλογών, αναμένεται μικρή πτώση της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική δεν αναμένονται ισχυρά φαινόμενα, με πιθανότητα για ασθενείς μπόρες, κυρίως στα βόρεια τμήματα του νομού. Ο καιρός στην πρωτεύουσα θα είναι συννεφιασμένος αλλά ζεστός, με τη θερμοκρασία να φτάνει στις 3 το μεσημέρι έως και τους 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός από αύριο μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη

Το Σάββατο (20/5), τοπικές βροχές είναι πιθανό να σημειωθούν το απόγευμα στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης και τις βραδινές-νυχτερινές ώρες στη δυτική νοτιοδυτική Ελλάδα, σύμφωνα με την πρόγνωση Ζιακόπουλου. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σημειώνεται ότι στα ανοιχτά του νότιου Ιόνιου οι νοτιοανατολικοί άνεμοι ίσως φθάσουν και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Την Κυριακή των Εθνικών Εκλογών (21/5), στο Ιόνιο και την ηπειρωτική Ελλάδα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και δεν αποκλείεται να σημειωθούν σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Νέα κακοκαιρία από την ερχόμενη Δευτέρα

Τη Δευτέρα και την Τρίτη (22 & 23/5), οι συνθήκες θα είναι πολύ ευνοϊκές για την εκδήλωση βροχών και τοπικών καταιγίδων κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και μάλιστα τα προαναφερθέντα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με βασική ένταση 4 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε επίπεδα κατά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερα από τα κανονικά αυτής της εποχής.