16 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023: Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλω καθαρή νίκη της ΝΔ

Καθαρή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μαΐου, αιχμές για τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «ψαρεύει» για τις ψήφους του κόμματος Κασιδιάρη, μηνύματα στην Τουρκία αλλά και εξαγγελίες για διπλασιασμό των πόρων του προγράμματος «Σπίτι μου», συνέχιση της στήριξης των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν προσωπική διαφορά και αλλαγές στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο περιείχε η συνέντευξη που παραχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί της Τρίτης στο ΟΡΕΝ.

«Εγώ θέλω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στη μια και μοναδική κάλπη της 21ης Μαΐου. Δεν θέτω ποσοτικούς στόχους, Θα συνεχίζω να αγωνίζομαι για να πείσω τους αναποφάσιστους συμπολίτες μας ότι αξίζει τον κόπο να δουν αυτά που θέλουμε να κάνουμε την δεύτερη 4ετια. Δεν μπαίνω στην λογική της ποσοτικοποίησης των στόχων. Θέλω η νίκη να είναι τόσο καθαρή που να μην αμφισβητείται ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας τη συνέντευξη..

«Θα σεβαστώ τις συνταγματικές επιταγές. Θα πάρω την εντολή και ανάλογα με το εκλογικό αποτέλεσμα θα αποφασίσω τις κινήσεις μου» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια σταθερή κυβέρνηση ισχυρή τετραετίας. Με ρωτάτε για τη σύμπραξη με το ΠΑΣΟΚ. Δεν θα σας πω τι λέει ο κ. Ανδρουλάκης που δεν φαίνεται πολύ πειστικός όταν λέει ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Έχουμε μεγάλες διαφορές με το ΠΑΣΟΚ. Δεν έχω κρύψει ότι θέλουμε μια μονοκομματική κυβέρνηση που μπορεί να διευρύνει τα πρόσωπα που συμμετέχουν σε αυτή και να υιοθετήσει άλλες πολιτικές».

«Η οικονομία έχει κάνει μεγάλες προόδους αλλά υπάρχουν και προβλήματα. Αρκετοί συμπιέζονται από τον υψηλό πληθωρισμό. Οι αυξήσεις που έχουμε δώσει είναι μόνιμες. Εκτιμώ ότι οι αυξήσεις λόγω του πληθωρισμού θα υποχωρήσουν σε κάποιο διάστημα – 3 μήνες, 6 μήνες – ενώ οι αυξήσεις είναι μόνιμες. Θα εξηγήσουμε επίσης γιατί τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δεν είναι ακριβή για την αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών. Γι’ αυτό και θέτουμε ως κεντρικό στόχο την αύξηση κατά 25% των μισθών στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα»

Ο καλύτερος τρόπος είναι οι επενδύσεις γιατί η μείωση της ανεργίας αναγκάζει τους επιχειρηματίες να αυξήσουν τους μισθούς, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Εάν κάποιος γνωρίζει τη μαγική φόρμουλα για να πέσουν οι τιμές και δεν μας το λέει με κάποιο άλλου τύπου σχέδιο Δήμητρα ας μας το πεί, πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης και συμπλήρωσε «εάν υπάρχουν ζητήματα λειτουργίας της αγοράς καυσίμων εδώ είμαστε για να το αντιμετωπίσουμε με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς»

Ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε και γιατί δεν αποφασίστηκε μείωση του ΦΠΑ λέγοντας ότι «δεν δουλεύει η πολιτικη μείωσης του ΦΠΑ. Δεν θα κερδίσει ο τελικός καταναλωτής. Το πρόβλημα είναι και δημοσιονομικό και πρακτικό. Κάποιος θα κερδίσει αλλά θα είναι ο παραγωγός. Όταν μπορέσουμε να είμαστε απολύτως σίγουροι ότι η οικονομία θα αναπτύσσεται σε ένα ρυθμό που θέλουμε θα περάσουμε σε ένα περιβάλλον για να μειώσουμε τον ΦΠΑ για όλους». Για το τέλος επιτηδεύματος είπε, δε, ότι «θα το μειώσουμε σταδιακά στην δεύτερη τετραετία. Όπως υπογράμμισε οι πολίτες θα κρίνουν ότι «ο Μητσοτάκης αυτά που είπε τα έκανε ενώ ο Τσίπρας όχι».

Πηγή: protothema.gr