17 Απριλίου, 2024

Εκλογές 2023 – Οικονόμου: Δεν είμαστε αρνητικοί σε debate Μητσοτάκη – Τσίπρα

Βροχή ερωτήσεων για το αν θα γίνουν οι εκλογές στις 9 Απριλίου, πόσα υπουργικά περιμένουμε ακόμα μέχρι τις εκλογές αλλά και αν θα γίνει τηλεμαχία ανάμεσα στους δυο άνδρες δέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για τον χρόνο των εκλογών ο κ. Οικονόμου είπε αναφερόμενος στην φράση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν αργούν οι εκλογές: «Ό,τι λέει ο πρωθυπουργός το εννοεί».

Για το πόσα υπουργικά συμβούλια θα γίνουν ακόμα απάντησε: «Θα έχουμε ανάλογα με την τακτικότητα των ζητημάτων μέχρι να διαλυθεί η Βουλή. Από εκεί και πέρα όταν έρθει η ώρα θα το μάθετε με τον πιο επίσημο και απόλυτο τρόπο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό».

 Τέλος, για το θέμα της τηλεμαχίας ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ένα από τα ζητούμενα διαβούλευσης των κομμάτων είναι και ο πολιτικός διάλογος, η τηλεμαχία μεταξύ των αρχηγών όλων των κομμάτων και ενδεχομένως και ανάμεσα στους αρχηγούς των δυο κομμάτων που προηγούνται. Αυτό γινόταν σε όλες τις προεκλογικές αναμετρήσεις και θα γίνει και τώρα. Είχαμε την δυνατότητα και την ευκαιρία κατά την διάρκεια της κυβερνητικής θητείας να δουν οι Έλληνες πολίτες αρκετές πολιτικές αντιπαραθέσεις ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που δεν είχαμε ξαναδεί.

Στο ερώτημα αν είναι αρνητικός στην διεξαγωγή ενός debate, απάντησε: «Όχι βέβαια».

madata.gr