19 Ιουνίου, 2024

Εκδήλωση ευαισθητοποίησης για την αιμοδοσία και τη δωρεά μυελού των οστών

Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση του κοινού γύρω από τα ζητήματα της αιμοδοσίας και της δωρεάς μυελού των οστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία του Αγίου Τίτου στο Ηράκλειο.

Περισσότεροι από 1000 θεατές έγιναν μύστες των παραδοσιακών τραγουδιών και χορών της Θράκης τα οποία ερμήνευσε ο διακεκριμένος ερμηνευτής Δήμος Παπατζαλάκης συνοδευόμενος από τους μουσικούς Νίκο Αγγούση στο κλαρίνο, Παναγιώτη Σάκκουλα στο στεριανό λαούτο, Γιάννη Παπατζανή και Ανθή Φουρκή στα κρουστά.

Την ορχήστρα συνόδευσαν περισσότεροι από 300 εκπαιδευόμενοι του προγράμματος «Η τέχνη της μουσικής στην εκπαίδευση – Μουσική στην κοινότητα», το οποίο υλοποιεί η Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήρι Θεάτρου-Κινηματογράφου-Μουσικής του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Χορευτές από το Λύκειο Ελληνίδων του Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου Λόλας Λίτινα, χόρεψαν με θέρμη τους παραδοσιακούς χορούς της Θράκης εισπράττοντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ηρακλείου Μαρία Κασσωτάκη, ευχαρίστησαν θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη συμβολή τους στο στόχο της ευαισθητοποίησης του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και την δωρεά μυελού των οστών, πράξεις οι οποίες μπορούν να σώσουν ζωές.

Σημειώνεται ότι για την υλοποίηση της μουσικοχορευτικής εκδήλωσης συνέπραξαν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, το Εργαστήρι Θεάτρου Κινηματογράφου και Μουσικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης σε συνεργασία με το παράρτημα Ηρακλείου του Λυκείου των Ελληνίδων καθώς και ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 29 Μαΐου.