14 Απριλίου, 2024

Έκαψε την Ρ. Πισπιρίγκου η διευθύντρια του Καραμανδάνειου – Αναφερόμενα τα συμπτώματα του παιδιού

Συνεχίζεται η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Με την κατάθεση της διευθύντριας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου, Μαρίας Ηλιοπούλου συνεχίζεται στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η δίκη με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου για την υπόθεση της δολοφονίας πρωτότοκης κόρης της Τζωρζίνας.

Η γιατρός αναφέρθηκε στην εισαγωγή στο νοσοκομείο της 9χρονης με αναφερόμενο από τη μητέρα «επεισόδιο σπασμών».

Γρηγόρης Λέων: «Ακόμη και να βρεθεί τεχνικός σύμβουλος θα είναι δύσκολο να ανατραπούν τα πραγματικά στοιχεία»
Ο Γρηγόρης Λέων, πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, σχολίασε: «Ακόμα κι αν βρούμε έναν τεχνικό σύμβουλο που θα έχει διαφορετική άποψη από αυτή που έχει καταγραφεί σε επίπεδο πραγματογνωμοσύνης, θα είναι πολύ δύσκολο να πάμε σε μία άλλη πορεία από αυτή που δίνουν οι συνάδελφοι γιατροί».

«Εδώ έχουμε ένα παιδί νοσηλευόμενο, δηλαδή έχει πλούσιο ιατρικό ιστορικό εντός του νοσοκομείου και μία πληθώρα αντικειμενικών εξετάσεων. Οι ιατρικές εξετάσεις όταν μας δίνουν νούμερα και αποτελέσματα δεν μπορούμε να τις βλέπουμε ως άσπρο ή μαύρο, υπάρχει συγκεκριμένη ερμηνεία για όλες τις εξετάσεις», τόνισε ο κ. Λέων.

Επίσης, ο κ. Λέων σημείωσε : «Θα πρέπει να δούμε εάν υπήρχε οργανικό αίτιο, αν είχε κάποια παθολογία στον εγκέφαλο ή στην καρδιά κατά την διάρκεια της νοσηλείας. Εάν δεν υπάρχει απολύτως τίποτα και έχουμε κλινικά συμπτώματα συμβατά με ένα εξωγενή παράγοντα εκεί παραπέμπει η ιστορία στα ενδιάμεσα επεισόδια».

madata.gr