8 Μαΐου, 2024

Έκανε την πρώτη της νίκη στην Πρίστινα η Εθνική

Η Εθνική Ελλάδος έκανε την πρώτη της νίκη στο Nations League, καθώς επικράτησε με 1-2 του Κόσοβου στην Πρίστινα.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση και άνοιξε το σκορ μόλις στο 2΄, με τον Κουλούρη να σουτάρει, το πορτιέρο των γηπεδούχων να αποκρούει και Λημνιό να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει το 0-1.

Το Κόσοβο στην συνέχεια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να δημιουργήσει την ευκαιρία που θα του έδινε γκολ.

Στο 22΄ το Κόσοβο άγγιξε το γκολ, καθώς ο Μπάρκας δεν συγκράτησε τη μπάλα από έξοδο, με το σουτ του Ζενέλι να μην απειλεί την εστία του Μπάρκα.

Στο 40΄ ο Σταφυλίδης έφυγε τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο μετά από ενοχλήσεις στον καρπό του χεριού του μετά από γλίστρημα, στην θέση του μπήκε ο Σιόβας.

Έτσι ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος με την Εθνική Ελλάδος να πηγαίνει στα αποδυτήρια με το υπέρ τη 0-1 και να έχει το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο μέρος δεν υπήρξαν αξιοσημείωτες ευκαιρίες, με τον ρυθμό να έχει πέσει σε σχέση με το δεύτερο μέρος.

Το δεύτερο γκολ για την Ελλάδα μπήκε στο 51΄, μετά από μπαλιά του Γιαννούλη ο Σιόβας ήταν σε θέση φορ κάνοντας το 0-2.

Το μόνο που κατάφερε το Κόσοβο ήταν να μειώση στο σκορ στο 82΄ μετά από λάθος του Μπάρκα ο Μπερίσα έκανε το 1-2.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κόσοβο (Τσαλάντες): Ουικάνι, Βοϊβόντα (58΄Ράσκαβ), Ραχμάνι, Αλίτι, Χαντέργιοναι, Χαλίμι (55΄Χαλάνι), Ντρέσεβιτς, Μπερίσα, Τσέλινα, Νουχίου, Ζένελι (53΄Μπέρνατ Μπερίσα).
Ελλάδα (Φαν Σιπ): Μπάρκας, Μπακάκης, Σβάρνας, Σταφυλίδης (40΄Σιόβας), Γιαννούλης, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λημνιός, Μπακασέτας, Φορτούνης (60΄Μασούρας), Κουλούρης (83΄Μάνταλος).