8 Μαΐου, 2024

Έκανε την ανατροπή μέσα σε έξι λεπτά και μπήκε με το δεξί στο πρωτάθλημα

Του Μάνου Νικηφοράκη

Ο Άρης μετά από ολική ανατροπή επικράτησε με 3-1 της Λαμία στον πρώτο αγώνα της πρεμιέρας του πρωταθλήματος

Ο Άρης στο πρώτο ημίχρονο είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού, με την Λαμία να προσπαθεί με αντεπιθέσεις να απειλήσει την εστία του Κουέστα.

Η πρώτη σημαντική ευκαιρία για του γηπεδούχους σημειώθηκε στο 26΄, με το Γκάνεα να επιχειρεί σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή, και τον Επασί να μπλοκάρει.

Η Λαμία στο 31΄ άγγιξε το γκολ, με τον Σαραμαντά σε αντεπίθεση να δίνει στον Ρόμανιτς όμως δεν έκανε σωστή εκτίμηση της μπάλας, με τον Κουέστα με έξοδο κόβει τη συνέχεια της φάσης.

Στο 36΄ ο Άρης είχε δημιούργησε νέα ευκαιρία με τον Μαντσίνι να σουτάρει, την μπάλα να ακουμπάει στα σώματα και να περνάει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι της εστίας.

Στο 36΄ η Λαμία βγήκε στην αντεπίθεση με τον Βασιλόγιαννη να βγαίνει τετ α τετ με τον Κουέστα και τον Ισπανό τερματοφύλακα να ανατρέπει το ποδοσφαιριστή της Λαμίας, με τον διαιτητή να καταλογή πέναλτι. Ο Ρόμανιτς ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 0-1.

Στην συνέχεια η ομάδα του Γιώργου Πετράκη πίεζε για το 2ο γκολ, αναπτυσσόμενη κυρίως από τα άκρα.

Στην επανάληψη ο Άρης μπήκε με το πόδι πατημένο στο γκάζι, με την πρώτη ευκαιρία να έρχεται μόλις στο 48΄, μετά από εκτέλεση φάουλ ο Ρόουζ έκανε την κεφαλιά σε πλεονεκτική θέση με τον Επασί να μπλοκάρει.

Ο Άρης βρήκε το γκολ στο 71΄, με τον Λόπεζ να σκοράρει με κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Φετφατζίδη.

Λίγα λεπτά αργότερα οι κιτρινόμαυροι κέρδισαν πέναλτι, μετά από ανατροπή του Βιγιάλμπα στον Μπερτόλιο.

Ο Μπρούνο Γκάμα ανέλαβε την εκτέλεση κάνοντας το 2-1 στο 77΄, φέρνοντας ”τούμπα” την αναμέτρηση.

Στο 79΄ οι κιτρινόμαυροι λίγο έλειψαν να κάνουν το 3-1, με τον Φετφατζίδη να βγαίνει τετ α τετ, με τον Επασί να μπλοκάρει την μπάλα μετά την άσχημη εκτέλεση του Έλληνα ακραίου.

Το τελικό 3-1 σημειώθηκε στο 87΄, μετά από απομάκρυνση του Κουέστα ο Μπερτόλιο βρέθηκε τετ α τετ με τον πορτιέρο της Λαμία, τον πέρασε και σε κενή εστία έκανε το 3-1.

Έτσι σε ένα παιχνίδι που είχε δυο πέναλτι και πολλές ευκαιρίες ο Άρης πήρε την νίκη στην 1η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Σάκιτς (52΄Μπαγκαλιάνης), Ροζ, Ντάτκοβιτς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια (52΄Λόπεθ), Τζέγκο, Γκάμα, Φετφατζίδης (90΄Μάνος), Μαντσίνι (71΄Μπερτόγλιο)

Λαμία (Γ. Πετράκης): Επασί, Σκόνδρας, Σαραμαντάς, Αντέντζο (90΄Νικολόπουλος), Βύντρα, Νιασέ, Μπεχαράνο, Βιγιάλμπα, Βασιλόγιαννης (81΄Μπιανκόνι), Ρόμανιτς, Καραμάνος