2 Μαΐου, 2024

Έγραψε ιστορία το τένις του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Μεγάλη επιτυχία πέτυχαν οι αθλητές του Ηράκλειο ΟΑΑ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2020 που διοργανώθηκε από την Ε.Φ.Ο.Α, που έλαβε χώρα σε Αθήνα και Χαλκίδα.

Στην κατηγορία κάτω των 18 ετών πρωταθλητής Ελλάδας αναδείχθηκε ο Βολτυράκης Βασίλης καταφέρνοντας 5 νίκες σ’ ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ο αθλητής του Ηράκλειο Ο.Α.Α. μετά από 2 σχετικά άνετες νίκες κόντρα σε Κασσή (Χαϊδαρίου) με 62 61 και Ουσταμπασίδη (Κατερίνης) με 60 63 αντιμετώπισε τον Κουντουράκη (ΑΣΑ Θεσσαλονίκης) και αν και βρέθηκε να χάνει 14 επικράτησε τελικά με 64 63. Στον ημιτελικό ο Βασίλης επικράτησε για πρώτη φορά του Κυπριώτη (Ο.Α. Αθηνών) Νο 2 στο ταμπλό με 76(4) 63 αν και πάλι βρέθηκε να χάνει στο 1ο σετ με 25 και 30/40. Στον τελικό επικράτησε του πολύ φορμαρισμένου Σταύρακα (ΑΣ Ακρόπολις) με 2/1 σετ αφού για μία ακόμη φορά βρέθηκε πίσω στο σκορ έχοντας χάσει το 1ο σετ με 26. Τελικά παίζοντας όλο και πιο επιθετικά πήρε τα 2 επόμενα με 64 και 75 και στέφθηκε πρωταθλητής χαρίζοντας μια πολύ μεγάλη επιτυχία τόσο στον ίδιο όσο και στον ιστορικό σύλλογο του Ηρακλείου που για 92 χρόνια παρέχει σημαντικό έργο στα αθλητικά δρόμενα της πόλης.

Η 2η μεγάλη επιτυχία ήρθε από τον Τσατσάκη Έκτορα στην κατηγορία κάτω των 12 ετών όπου ο αθλητής του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α. αναδείχθηκε 3ος σε μονό και μικτό. Ο Έκτορας πέτυχε στα μονά 5 νίκες και μόνο 1 ήττα στον ημιτελικό. Διαδοχικά νίκησε στους 2 πρώτους γύρους τους Γιαννόπουλο (ΑΟΑ Καβουρίου) με 76(1) 61, Μαλαβάζο (Ντερή) με 64 62. Στους 16 συνάντησε τον άλλο ελπιδοφόρο αθλητή του συλλόγου Ζαβουργιανό Θάνο και μετά από ένα αμφίρροπο παιχνίδι ο Έκτορας επικράτησε με 64 63. Την μεγάλη νίκη την πραγματοποίησε στους 8 όπου κατάφερε και έβγαλε έξω από το ταμπλό το Νο 2 Γελαδάρη (Χαϊδάρι) με σκορ 63 62. Στον ημιτελικό συνάντησε τον πολύ σταθερό Βάλσαμο (Ο.Α. Κερατσίνι) και ηττήθηκε με 16 46. Τέλος στον μικρό τελικό ο αθλητής του Ηράκλειο επικράτησε του Τζίμκα (Λαγκαδά) με 62 62 και κατατάγηκε 3ος. Στο μικτό ο Έκτορας με συμπαίκτρια την Σινάνη (Ακαδ. Αντις. Χανίων) κατέλαβαν την 3η θέση.

Στα αγόρια κάτω των 16 ετών ο Μανδαλενάκης Αναστάσης κατέκτησε την 4η θέση στο μονό ξεκινώντας μάλιστα από το Νο 10 του ταμπλό γεγονός που κάνει ακόμα πιο σημαντική την διάκριση του. Στα διπλά με συμπαίκτη τον Χαϊδεμένο έφτασαν στην οκτάδα, χάνοντας από τους Μητσακό/ Σαμολαδά 75 64.
Στα κορίτσια 18 ετών η Κωστάκη Ελένη, έχασε στον δεύτερο γύρο στα μονά από την Χαντάβα (ΑΟΑ οι Ρακέτες) 61 61. Στα διπλά κοριτσιών κατάφερε με συμπαίκτρια την Χανιώτισσα Μαρκάκη Παρασκευή να καταλάβουν την 3η θέση . Η ίδια με συμπαίκτη τον Μπόγρη Βαγγέλη, κατέκτησαν και πάλι την 3η θέση αυτή τη φορά στα μικτά, ενώ είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι όλοι πήραν τα μόρια για την εισαγωγή τους στα Ανώτατα και Ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
Ο Μπόγρης Βαγγέλης στα μονά, έχασε στον δεύτερο γύρο από τον Σταμούλο 61 63. Στα διπλά με τον Σταύρακα έφτασαν στους 8.

Στην κατηγορία 14 ετών ο Μπουνάκης Δημήτρης έφτασε στην 8αδα, χάνοντας από τον Μανόπουλο Νο4 (Φθιωτικός) 62 62. Ο Μπουνάκης με συμπαίκτη τον Καρακώστα κατάφεραν να φτάσουν στους 16. Ο Νικολιδάκης Γιάννης μπήκε στους 16, όπου έχασε από το Νο3 Μπακιρτζή (ΟΑ Αθηνών) 61 62. Με συμπαίκτη τον Κακουρίδη έφτασαν στους 16 στα διπλά. Ο Καρακώστας Σπύρος πέρασε ένα γύρο στο ταμπλό και έχασε από τον Δούσκο (Ηλιούπολη) 62 62. Ο Τζωρμπατζάκης Βασίλης, συμμετείχε στο ταμπλό των προκριματικών και σημείωσε τρεις νίκες για να προκριθεί στο κυρίως ταμπλό, όπου έχασε στον πρώτο γύρο από το Νο4, Μανόπουλο (Φθιωτικός) 61 61.
Στα προκριματικά συμμετείχε ο Ζερβάκης Αντώνης, που έχασε στον πρώτο γύρο και ο Τσατσάκης Πάρης, που έχασε στο δεύτερο γύρο.

Στα κορίτσια 14 ετών, η Ζαχαράκη Αλεξάνδρα έχασε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από την Παναγιωτίδου (ΟΑ Θεσσαλονίκης) 60 62.

Στα αγόρια 12 ετών, ο Ζαβουριανός Θάνος, έφτασε στους 16 κερδίζοντας δυο αγώνες, ενώ έχασε από τον Τσατσάκη Έκτορα 63 64. Στα διπλά οι Τσατσάκης/ Ζαβουριανός μπήκαν στους 16.
Ο Δολιανίτης Ηλίας, έχασε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από τον Τούλα (Πάτρα) 61 75.
Ο Αμανάκης Νικόλας αφού κέρδισε τρεις γύρους στα προκριματικά, κατάφερε την είσοδο του στο ταμπλό, όπου έχασε στον πρώτο γύρο από τον Ταυριδάκη (ΟΑ Αθηνών) 62 62.
Ο Λαμπράκης Κωνσταντίνος, έχασε στο δεύτερο γύρο των προκριματικών.
Ο Αποστολάκης Γιώργος, έχασε στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Στην κατηγορία κορίτσια 12 ετών η Δημητριάδη Στέλλα, έχασε στον πρώτο γύρο του ταμπλό από την Παρλαντζα (Φοίβος Λάρισας) 64 64. Στα διπλά με συμπαίκτρια τη Χανιώτισσα Σινάνη έφτασαν στις 16. Η Ζαχαράκη Μαρία, έκανε τρείς νίκες στα προκριματικά και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο ταμπλό, όπου έχασε επίσης στον πρώτο γύρο από την Γεροστάθη (Περιστέρι) 60 60.
Η Μαχλή Μαργαρίτα, έχασε στον πρώτο γύρο των προκριματικών.

Στα κορίτσια 16 ετών η Νταμπακάκη Χρυσή, έχασε στον δεύτερο γύρο από την Καραούζα (Μαραθώνας) 61 62, ενώ και στα διπλά μικτά με τον Μανδαλενάκη μπήκαν στην 16άδα.
Όλοι οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, έκαναν εξαιρετικές εμφανίσεις και για άλλη μια φορά απέδειξαν ότι με την συστηματική δουλειά, την υπευθυνότητα τους αλλά και την καθοδήγηση των προπονητών τους, μπορούν να φτάσουν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Όμως και όσοι δεν κατάφεραν μια θέση στο βάθρο των νικητών, απέκτησαν ένα σημαντικό εφόδιο για το μέλλον τους και βελτιώσαν ακόμη περισσότερο την εικόνα τους μέσα στα γήπεδα.

Η συγχαρητήρια ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» Ο.Α.Α συγχαίρει όλους τους αθλητές και αθλήτριες, τους προπονητές τους, αλλά και τους γονείς τους. Η σημαντικές αυτές επιτυχίες, αποτελούν παρακαταθήκη για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.