27 Ιουλίου, 2024

Έγκλημα χωρίς τέλος στη Ράφα – Το Ισραήλ χτύπησε ξανά προσφυγικό καταυλισμό σκορπώντας το θάνατο

Νέες επιθέσεις σε προσφυγικό καταυλισμό στη Ράφα πραγματοποίησε το Ισραήλ σκοτώνοντας τουλάχιστον 21 ανθρώπους, δώδεκα εκ των οποίων γυναίκες, και τραυματίζοντας δεκάδες άλλους.

Οι νέοι βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται εν μέσω διεθνούς κατακραυγής για το χτύπημα σε προσφυγικό καταυλισμό την Κυριακή, και μάλιστα σε περιοχή που είχε χαρακτηριστεί «ζώνη ασφαλείας» από τον ίδιο τον ισραηλινό στρατό, κατά το οποίο σκοτώθηκαν τουλάχιστον 45 άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες.

Οι βόμβες τους Ισραήλ χτύπησαν ξανά σκηνές εκτοπισμένων στα δυτικά της Ράφα και πάλι σε καθορισμένη «ανθρωπιστική ζώνη», στο Μαουάσι, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters. Το Al Jazeera έχει επαληθεύσει βίντεο που δείχνουν πολλά θύματα από την επίθεση.

«Ανάμεσά στους νεκρούς είναι 13 γυναίκες. Οι ισραηλινές δυνάμεις στόχευσαν για άλλη μια φορά σκηνές, που οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν γυναίκες και παιδιά», ανέφερε ο ανταποκριτής του Al Jazeera. «Δεν υπάρχουν νοσοκομεία στη Ράφα. Όλοι οι τραυματίες και τα πτώματα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Διεθνούς Ιατρικού Σώματος. Δεν υπάρχουν ασθενοφόρα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Είναι καταστροφικό και φρικτό να τραυματίζεσαι και να μην μπορείς να μεταφερθείς από το ένα μέρος στο άλλο λόγω έλλειψης καυσίμων. Για περισσότερες από τρεις εβδομάδες τώρα, καμιά βοήθεια δεν έχει εισέλθει στη Λωρίδα της Γάζας».

«Από τις πρώτες πρωινές ώρες, όταν άνθρωποι ξεκίνησαν να επιστρέφουν στους καταυλισμούς αναζητώντας ένα καταφύγιο, οι ισραηλινές δυνάμεις τους βάζουν στο στόχαστρο», είπε ένας διασώστης στο Al Jazeera Arabic. «Έχουμε ανασύρει μια σειρά από πτώματα.

«Εμείς, οι διασώστες και τα πληρώματα ασθενοφόρων, στοχοποιούμαστε επίσης από τις ισραηλινές βόμβες. Πριν από ένα λεπτό, βλήματα πυροβολικού έπεσαν στην περιοχή, σκοτώνοντας κι άλλους ανθρώπους».

Νωρίτερα, το Ισραήλ προχώρησε και σε χερσαία εισβολή στη Ράφα, την μαρτυρική πλέον πόλη στην οποία κατέφυγαν πάνω από 1,5 εκατ. εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι από ολόκληρη τη Γάζα. Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δείχνει πως αδιαφορεί πλήρως για τις διεθνείς αντιδράσεις και την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης που διέταξε μόλις πριν από μερικά 24ωρα τον τερματισμό των επιχειρήσεων στη Ράφα.

Πηγή: in.gr