19 Απριλίου, 2024

Ευθύμιος Λέκκας: Όταν έχουμε πολλές μικροεστίες, μπαίνουμε σε σκέψεις. Στη μάχη και ο στρατός

Ο καθηγητής Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Ευθύμιος Λέκκας μίλησε στο MEGA για τις ταυτόχρονες πυρκαγιές.

Μιλώντας στο MEGA ο Ευθύμιος Λέκκας, καθηγητής γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών, έκανε λόγο για μια πυρκαγιά που δεν ξέρουμε πώς ξεκίνησε.

«Η πυρκαγιά άρχισε σε ευαίσθητο σημείο της Πεντέλης. Δεν ξέρουμε ακόμα πώς άρχισε, είμαστε σε σκέψεις».

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, «λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν, όλες οι καύτρες που αναδύονται μπορούν να μεταφερθούν σε αρκετά μεγάλη απόσταση. Υπάρχει μια μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων».

Ο κ. Λέκκας μίλησε για ένα δύσκολο ανάγλυφο της περιοχής και ένα δύσκολο μικροκλίμα που έχει δημιουργηθεί, το οποίο «ευνοεί τη φωτιά».

Δραματικές ώρες στην Πεντέλη, μάχη για να σωθούν περιουσίες. Απίστευτοι είναι οι άνεμοι τις τελευταίες ώρες στην περιοχή, πράγμα που δυσκολεύει τη δουλειά της πυροσβεστικής. Στη μάχη και ο στρατός.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στην επιχείρηση πυρόσβεσης της φωτιάς στην Πεντέλη που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης ανέφεραν στο ethnos.gr, πως οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης με 2 ομάδες ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ από την 2η ΜΑΛ (Μοίρα Αλεξιπτωτιστών) και το 575 ΤΠΝ (Τάγμα Πεζοναυτών) και 2 τροχοφόρους Φορτωτές. Είναι σε 2ωρη ετοιμότητα επέμβασης 150 άτομα, όπως επίσης και αριθμός λεωφορείων για συνδρομή, εφόσον απαιτηθεί, για την εκκένωση κατοίκων.