28 Μαρτίου, 2024

Έφοδοι σε τουλάχιστον 6 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με το Predator

Σοβαρές εξελίξεις έχουμε στην υπόθεση των παρακολουθήσεων καθώς με εισαγγελική εντολή χθες το πρωί πραγματοποιήθηκαν έφοδοι σε τουλάχιστον 6 εταιρείες που φέρονται να συνδέονται με το λογισμικό Predator.
Αιφνιδιαστικές εφόδους σε τουλάχιστον έξι εταιρείες που προέκυψαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη από τος εισαγγελικές αρχές.

Οι αστυνομικές και δικαστικές πηγές, όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλης Λαμπρόπουλος, επιβεβαιώνουν την χθεσινή έφοδο του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής της ελληνικής αστυνομίας, σε έξι εταιρείες και σε τέσσερα σπίτια.

Συνολικά η έφοδος έγινε σε 10 χώρους, προκειμένου να συγκεντρωθούν στοιχεία για την χρήση ή την τυχόν χορήγηση ή ενεργοποίηση του παράνομου λογισμικού predator στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έχουν δοθεί καταθέσεις και ερευνάται το εάν υπάρχουν ιδιώτες και εταιρείες που έχουν ενεργοποιηθεί για να χρησιμοποιηθεί το λογισμικό predator, μέσω του οποίου έχουν γίνει παράνομες υποκλοπές στη χώρα μας.

Αυτοί οι 4 ιδιώτες φαίνεται πως έχουν κατονομαστεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, στη διάρκεια της δικαστικής έρευνας, όπως και οι εταιρείες.

Αναζητούνται τιμολόγια, δεδομένα ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να διευκρινιστεί εάν υπάρχουν σχετικές παράνομες συνεννοήσεις, σε μία έρευνα που έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο μήνες.

Οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν ζητήσει να διαπιστωθεί εάν 14 πρόσωπα που φέρεται να παρακολουθούνταν και αυτά από το σύστημα νομίμων συνακροάσεων από την ΕΥΠ, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, είναι πολιτικοί, στρατιωτικοί και ιδιώτες.

Επιπλέον, να αποδειχθεί ότι αυτά τα πρόσωπα πράγματι παρακολουθούνταν, και να διαπιστωθεί και η ακρίβεια αυτών των δημοσιευμάτων όπως και το να γίνουν περαιτέρω ενέργειες.

madata.gr