2 Μαΐου, 2024

Έδειξε έτοιμος, κυριάρχησε, αλλά ηττήθηκε

Την ήττα από την Σάλκε με 1-0 γνώρισε ο Άρης σε φιλική αναμέτρηση που διεξήχθη επί Αυστριακού εδάφους.

Ο Άρης έδειξε πολλά θετικά δείγματα στο πρώτο ημίχρονο έχοντας τις πιο πολλές ευκαιρίες, με την ανάπτυξη της ομάδας να έρχεται κυρίως από το νέο απόκτημα των κιτρινόμαυρων των Γκανέα.

Στο 13΄ η Σάλκε είχε σημαντική ευκαιρία, με τον Σερντάρ να φτάνει έξω από την περιοχή του Άρη, έκανε το σουτ το οποίο μπλόκαρε ο Κουέστα.

Μέχρι το 15΄ οι Γερμανοί ήταν πιο δραστήριοι στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο από εκεί και πέρα ο Άρης πήρε τα ηνία της αναμέτρησης.

Στο 18΄ οι κιτρινόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία να πετύχουν κάποιο τέρμα, με τον Μαντσίνι να παίρνει την μπάλα από το κέντρο, μπήκε μόνος απέναντι στον Φέρμαν αλλά το πλασέ του μπλόκαρε ο Γερμανός τερματοφύλακας.

Οι Θεσσαλονικείς μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν κυρίαρχοι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τις γραμμές τους να πιέζουν ψηλά.

Με την εκπνοή του πρώτου μέρους ο Άρης άγγιξε το 1-0, με τον Φετφατζίδη να εκτελεί το φάουλ από τα δεξιά, ο Ρόουζ έπιασε την κεφαλιά, με τον Φέρμαν να διώχνει εντυπωσιακά, αποσοβώντας το γκολ.

Με την αρχή της επανάληψης η Σάλκε αιφνιαδίασε τον Άρη και άνοιξε το σκορ μόλις στο 47΄, με τον Κουτούκου να κάνει ωραία ατομική ενέργεια και με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή να κάνει το 1-0.

Λίγα λεπτά αργότερα και πιο συγκεκριμένα στο 53΄, οι κιτρινόμαυροι είχαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση  με τον Φετφατζίδη να περνάει δύο παίκτες της Σάλκε έκανε το πλασέ με τον Φέρτμαν να διώχνει με το δεξί πόδι.

Η Σάλκε απάντησε στις ευκαιρίες ένα λεπτό αργότερα, με την κεφαλιά του Νάστασιτς να την αποκρούει ο Κουέστα.

Στο 57΄ οι Θεσσαλονικείς λίγο έλειψαν να κάνουν την ζημιά στους Γερμανούς, με τον Γκανέα να κάνει σέντρα από τα αριστερά τον Μαντσίνι να πιάνει την κεφαλιά και τον Γερμανό τερματοφύλακα να αποκρούει εντυπωσιακά, ενώ στη συνέχεια ο Φετφατζίδης έκανε την μπαλιά αλλά ξανά ο πορτιέρε της Σάλκε μπλόκαρε πριν η μπάλα φτάσει στον Μαντσίνι και σκοράρει.

Στην συνέχεια δεν υπήρχε κάποια αξιοσημείωτη ευκαιρία που θα μπορούσε να προσφέρει κάποιο γκολ, με αποτέλεσμα ο Άρης να γνωρίσει την ήττα από την Σάλκε.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Σάλκε (D. Wagner): Φάρμαν, Μεντίλ, Καμπάκ, Νάστασιτς, Ουθ, Σερντάρ, Μπεντάλεμπ, Μερκάν, Ρούντι, Ματόντο, Αμλέρς

Στον πάγκο: Κουτουτσού, Μπουντελάμπ, Σταμπουλί, Σκαζίρσκι, Οκζίπκα, Μαρίτ, Ταλτάγκουε, Μπέκερ, Τμιάο, Μποζντογκάν, Χάνγκρατσμς

Άρης (Μ. Ένινγκ): Κουέστα, Ροζ (61΄Μαρμαρίδης), Μπαγκαλιάνης (75΄Δεληζήσης), Ντάτκοβιτς, Γκάνεα (61΄Σενγκέργκης), Σάσα, Τζέγκο, Σάκιτς (61΄Μπερτόγλιο), Γκάμα, Φετφατζίδης (75΄Μαρτίνες), Μαντσίνι (61΄Λόπεθ)