19 Απριλίου, 2024

Έχει προπωληθεί το 70% των διαμερισμάτων του πύργου στο Ελληνικό. Η τιμή ανά τετραγωνικό

Mε προπωλημένο το 70% των διαμερισμάτων του Μarina Tower και μεγάλο ενδιαφέρον από γνωστές αλυσίδες του λιανεμπορίου για μισθώσεις εμπορικών χώρων, τα φώτα του επενδυτικού ενδιαφέρον εστιάζονται στο project του Ελληνικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr η πλειοψηφία των σπιτιών του Marina Tower του υψηλότερου ουρανοξύστη της χώρας που θα κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού, έχουν ήδη προπωληθεί καθώς ελάχιστα είναι αυτά που έχουν απομείνει ήτοι το 30% επί του συνόλου των κατοικιών.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των κατοικιών στους πρώτους ορόφους του Μarina Tower ξεκινούν από τα 7.500 ευρώ το τετραγωνικό και σκαρφαλώνουν στις 11.500 ευρώ το τετραγωνικό στους υψηλότερους ορόφους ή ακόμη και τα 14.000 ευρώ το τετραγωνικό ανάλογα με την θέση αλλά και τη θέα που διαθέτει το ακίνητο και φτάνει μέχρι τις 25.000 με 26.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στο ρετιρέ.

Από τις πολυτελείς βίλες στο παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η διοίκηση της εταιρείας, έχουν προπωληθεί οι 21 με μέση τιμή ανά τμ, τα 17,5 χιλ. Ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν πουληθεί συνολικά 27 βίλες με μέση τιμή ανά τμ 14,5 έως 17 χιλ. ανά τμ με τα συνολικά έσοδα στα 300 με 360 εκατ. Ευρώ.

Μέσα στο προσεχές διάστημα πάντως αναμένεται να βγουν προς πώληση τα οικονομικά ακίνητα που σχεδιάζει να αναπτύξει στην έκταση του Ελληνικού η Lamda Development.

Πρόκειται για τα 1.000 επιπλέον ακίνητα που ανακοίνωσε προσφάτως η διοίκηση της εταιρίας ότι θα κατασκευάσει μέσα στην πρώτη 5 ετία ανάπτυξης του project, λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται.

Τα ακίνητα αυτά χωροθετούνται πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Τις προπωλήσεις των κατοικιών αυτών θα τρέξει σύμφωνα με τους μέχρι τώρα σχεδιασμούς η Lamda Development.

Τα ακίνητα που θα βγουν για πώληση είναι και τα οικονομικότερα σε σχέση με τα διαμερίσματα στο Marina Tower, με τις τιμές να κυμαίνονται στις 5.500 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό (με μικρή απόκλιση).

Υψηλό ενδιαφέρον για εμπορικές μισθώσεις – Σε εξέλιξη οι συζητήσεις
Υψηλό ενδιαφέρον από μεγάλες αλυσίδες του λιανεμπορίου καταγράφονται και για τα δύο εμπορικά κέντρα που σχεδιάζονται εντός της έκτασης, το Marina Galleria όπου σε 22.000 τ.μ., θα φιλοξενεί περίπου 70 εμπορικά καταστήματα και 30 χώρους εστίασης αλλά και το Vouliagmenis Mall, το νέο mega εμπορικό κέντρο θα κατασκευαστεί στο βόρειο άκρο του Μητροπολιτικού Πάρκου, κοντά στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης, σε άμεση γειτνίαση με τον οδικό άξονα αλλά και πρόσβαση σε μετρό.

Το Vouliagmenis Mall θα έχει συνολική επιφάνεια 130.000 τ.μ. με περίπου 72.000 τ.μ. εκμισθώσιμων χώρων και θα είναι κατά κατά 20% μεγαλύτερο από το The Mall Athens της Lamda στο Μαρούσι, αποτελώντας το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο στην Ελλάδα, με τα σημερινά δεδομένα.

Aλυσίδες όπως η Lοuis Vuitton η οποία σχεδιάζει την ανάπτυξη και άλλων 4 με 5 καταστημάτων στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, η Καλογήρου και η αλυσίδα σουπερμάρκετ Σκλαβενίτης είναι μερικά από τα ονόματα του λιανεμπορίου που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για μίσθωση εμπορικών χώρων χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρχουν κλεισμένες εμπορικές συμφωνίες, πέραν αυτής με την αλυσίδα Fourlis.

Η συνεργασία με τον όμιλο Fourlis, είναι η πρώτη που ανακοινώθηκε και αφορά τη δημιουργία retail park στο εμπορικό κέντρο της λεωφόρου Βουλιαγμένης 30.000 τμ. και συνολικού ύψους 55 εκατ. ευρώ.

madata.gr