8 Μαΐου, 2024

Έχασε… αλλά δεν χάθηκε

Του Μάνου Νικηφοράκη

Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο ΠΑΟΚ από την Κράσνονταρ, για την φάση των play off του Champions League.

Παρά την ήττα οι Θεσσαλονικείς θα έχουν την ευκαιρία να ανατρέψουν το εις βάρος του σκορ στην επαναληπτικό αγώνα στην Θεσσαλονίκη.

Το χαμένο πέναλτι του ΠΑΟΚ στα πρώτα λεπτά

Ο Δικέφαλος του Βορρά μπήκε με τους καλύτερους οιωνούς μέσα στον αγωνιστικό χώρο καθώς κέρδισε πέναλτι στο 6΄, καθώς το σουτ Σβαμπ στο Κάιο βρήκε στο χέρι, ο διαιτητής είδε τη φάση στο VAR και έδειξε την άσπρη βούλα.

Ο Πέλκας ανέλαβε την εκτέλεση με τον Σαφάνοβ να αποκρούει στο κέντρο της εστίας και να κρατάει ανέπαφη την εστία του.

Απάντησε στις ευκαιρίες με Πετρόφ

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία, καθώς στο 14΄ ο Πετρόφ βγήκε στην πλάτη της άμυνα σούταρε σε πολύ ευνοϊκή θέση, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Η ανάπτυξη της Κρασνοντάρ και το γκολ του ΠΑΟΚ

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι αναπτυσσόντουσαν κυρίως από με τον Βάντερσον, δίχως όμως να μπορέσουν να βρουν την ευκαιρία για κάποιο γκολ.

Στο 32΄ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ, με τον Γιαννούλη να γυρίζει στον Ζίβκοβιτς, με τον ίδιο να μπαίνει μέσα στην μεγάλη περιοχή να δίνει στον Πέλκα και εκείνο με προβολή έκανε το 0-1.

Το πέναλτι και η ισοφάριση

Στο 38΄ οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, με τον Γιαννούλη να ανατρέπει τον Καμπελά, ο Κλάεσον ανέλαβε την εκτέλεση ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Είχε τον έλεγχο με την αρχή της επανάληψης

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο μπήκε θέλοντας να ελέγξει τον αγώνα και είτε να κρατήσει το σκορ που θα ήταν υπέρ του, είτε να σημειώσει και ακόμα ένα τέρμα.

Οι μεγάλες ευκαιρίες στο 65΄ και στο 68΄

Στο 65΄ η Κράσνονταρ είχε μεγάλη ευκαιρία, με τον Βάντερσον να κάνει σέντρα σουτ και τον πορτιέρο του ΠΑΟΚ να διώχνει εντυπωσιακά.

Ο Δικέφαλος του Βορρά πλησίασε το γκολ στο 68΄, με τον Γιαννούλη να γυρίζει στον Ελ Καντουρί, με το σουτ του να χτυπάει στο δοκάρι και στην συνέχεια ο Κρέσπο νικάται από τον Σαφάνοβ.

Το 2-1 του Καμπελά

Ότι δεν κατάφερε ο ΠΑΟΚ πριν δυο λεπτά, το κατάφερε η Κράσνονταρ στο 70΄, με τον Πετρόφ να κάνει μια φοβερή μπαλιά, με τον Μπεργκ να δίνει την μπάλα για τον Καμπελά και εκείνος με άνεση να κάνει το 2-1.

Ήρθε η ήττα, αλλά δεν χάθηκε τίποτα

Έπειτα οι φιλοξενούμενοι δεν μπόρεσαν να αλλάξουν κάτι στην αναμέτρηση με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 2-1 από του Ρώσους.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Κράσνονταρ (Μουράντ Μουσάεφ): Σαφόνοβ, Πετρόβ, Κάιο, Σορόκιν, Ραμίρεζ, Καμπελά (81΄ Ούτκιν), Όλσον, Βιλένα, Βάντερσον (86΄ Σουλεϊμάνοφ) , Μπεργκ, Κλάεσον.

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Κρέσπο, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Γιαννούλης, Ζίβκοβιτς, Πέλκας (79΄ Μπίσεσβαρ), Τζόλης (84΄ Σφιντέρσκι).