29 Απριλίου, 2024

Έχασε 63 κιλά αφαιρώντας ένα πράγμα από τη διατροφή της: «Ένιωσα αηδιαστική», παραδέχεται γυναίκα

Μια 50χρονη Βρετανίδα λέει ότι έχασε 63 κιλά απλά καταργώντας ένα στοιχείο από την καθημερινή της διατροφή, όταν, μετά από ένα σηπτικό σοκ, πήρε μεγάλο μέρος του βάρους της.

Η Jo Hurley, αξιωματικός διασφάλισης ποιότητας από το Χάρλοου της Αγγλίας, επισκέφτηκε έναν γιατρό το 2018 μετά από ιδιαίτερα επώδυνες εμμήνους ρύσεις. Ισχυρίζεται ότι κατά τη διάρκεια μιας εξέτασης της μήτρας της, ένας γιατρός τρύπησε κατά λάθος την επένδυση και μέσα σε δύο ημέρες υπέστη σηπτικό σοκ.

Υποβλήθηκε τρεις χειρουργικές επεμβάσεις για τη θεραπεία της λοίμωξης, συμπεριλαμβανομένης μιας επείγουσας υστερεκτομής. Μόλις επέστρεψε στο σπίτι μετά από μια δοκιμασία 12 μηνών, κατανάλωνε σχεδόν καθημερινά τυρί και κρασί για περισσότερα από δύο χρόνια. Τελικά η ζυγαριά της έφτασε να δείχνει 136 κιλά, ενώ φορούσε νούμερο 56 στα ρούχα.

«Πήγα σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι το 2021 και συνειδητοποίησα ότι όλες οι άλλες γυναίκες είχαν υπέροχες λεπτές σιλουέτες, ένιωσα αηδιαστική. Ήξερα ότι έπρεπε να κάνω κάτι, διαφορετικά δεν θα ήμουν ποτέ ευτυχισμένη», θυμάται η Hurley μιλώντας στο SWNS.

Πώς έφτασε να γίνει υπέρβαρη

Η κλήση αφύπνισης ήταν μια χειρουργική επέμβαση που απαιτούσε από αυτήν να χάσει βάρος, αλλά δεν ήθελε να διακινδυνεύσει να αρρωστήσει ξανά από μια άλλη διαδικασία. Τον Μάρτιο του 2018, η Hurley άρχισε να έχει βαριές περιόδους μία φορά το μήνα, που προκαλούσαν δυσφορία και πόνους στο στομάχι.

Μετά από συνεννόηση με τον γιατρό της, αποφάσισε να υποβληθεί σε υστεροσκόπηση, μια διαδικασία κατά την οποία μια μικρή κάμερα εισάγεται στον κόλπο για να εξετάσει τη μήτρα. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, ένας γιατρός φέρεται να τρύπησε τη μήτρα της και προκάλεσε μόλυνση στον κόλπο.

«Ήμουν τρομοκρατημένη, νόμιζα ότι θα πεθάνω. Διαγνώστηκα με σήψη και το σώμα μου άρχισε να καταρρέει», θυμάται και συνεχίζει:

«Δεν μπορούσα να σταματήσω να κάνω εμετό καθαρό μαύρο υγρό. Ο πυρετός ήταν στα ύψη, δεν μπορούσα να κρατήσω φαγητό στο στομάχι μου. Έπαιρνα πολλά αντιβιοτικά που μου προκάλεσαν μεγαλύτερη ασθένεια».

Ένα χρόνο αργότερα, η Hurley υποβλήθηκε σε υστερεκτομή για να αφαιρέσει τη μήτρα και τον τράχηλό της. Φεύγοντας από το νοσοκομείο, η Hurley αποφάσισε να μην δίνει σημασία σε τίποτα και να τρώει και να πίνει ό,τι θέλει.  Κατανάλωνε τακτικά μπισκότα, τυρί και πατατάκια, τα οποία συνόδευε με κρασί.

«Δεν έβαλα φίλτρο στην πρόσληψη του φαγητού μου. Έπινα ένα μπουκάλι κρασί και έτρωγα δύο πακέτα πατατάκια το βράδυ. Το επόμενο που συνέβη, ήταν να είμαι πιο βαριά από όλους τους ανθρώπους γύρω μου», παραδέχεται.

Η στιγμή που την έκανε να αλλάξει νοοτροπία
Τον Φεβρουάριο του 2022 χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης κήλης στην κοιλιά, η οποία απαιτούσε να χάσει βάρος. Οι γιατροί της πρότειναν να κάνει γαστρικό μανίκι, αλλά η Hurley δεν εμπιστευόταν τους γιατρούς για άλλη χειρουργική επέμβαση.

«Ήξερα ότι το γαστρικό μανίκι θα ήταν ευκολότερο. Αλλά ήθελα να δουλέψω και να χάσω το βάρος μόνη μου», εξήγησε.

Η Hurley έχασε σταθερά πάνω από 63 κιλά αλλάζοντας το συμβατικό φαγητό της με πιο ελαφρύ φαγητό, πηγαίνοντας στο γυμναστήριο και παρακολουθώντας μαθήματα aquafit. «Κάποτε τελείωνα τη νύχτα με ένα ποτήρι κρασί, αλλά τώρα πίνω μόνο ένα φλιτζάνι τσάι χωρίς καφεΐνη», μοιράστηκε.

Μέσα σε δύο χρόνια, κατάφερε να ζυγίζει μόλις 72 κιλά, μειώνοντας το μέγεθος των ρούχων της σε 44. «Έχω κόψει τα πάντα από τη ζωή μου για να νιώσω επιτέλους ξανά ο εαυτός μου Ποτέ δεν ένιωσα καλύτερα. Δείχνω το σώμα μου περήφανα», αναφέρει καταληκτικά.

Η διατροφή της πριν την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: Τρεις φέτες τοστ και δημητριακά
  • Μεσημεριανό: Σάντουιτς, πατατάκια, σοκολάτα
  • Δείπνο: Ζυμαρικά, μπολονέζ, όχι γρήγορο φαγητό
  • Ποτά: Λευκό κρασί, sauvignon blanc

Η δίαιτα μετά την απώλεια βάρους

  • Πρωινό: Κουάκερ, φρούτα ή γιαούρτι
  • Μεσημεριανό: Ένα φλιτζάνι σούπα
  • Βραδινό: Ψάρι, λαχανικά, κοτόπουλο
  • Ποτά: Πολύ νερό, με τσάι και σκέτο καφέ

Πηγή: oloygeia.gr