19 Οκτωβρίου, 2024

Drone από τον Λίβανο είχε στόχο το σπίτι του Νετανιάχου στην Καισάρεια (vid)

Κτίριο στην παραλιακή πόλη Καισάρεια του κεντρικού Ισραήλ έπληξε ένα drone προερχόμενο από τον Λίβανο, προκαλώντας έκρηξη, αλλά όχι τραυματισμούς, σύμφωνα με τις IDF. Περιπολικά έσπευσαν στο σημείο της επίθεσης. Όπως μεταδίδει το σαουδαραβικό μέσο Al Hadath, στόχος του μη επανδρωμένου αεροσκάφους ήταν η ιδιωτική κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

 
Όπως είπε σε σύντομη ανακοίνωση, ο Νετανιάχου δεν βρισκόταν την ώρα εκείνη στο σπίτι, ούτε και η σύζυγός του, Σάρα, ενώ επεσήμανε ότι ουδείς τραυματίστηκε. Αναρτήσεις στα social media υποστηρίζουν ότι το κτίριο που χτυπήθηκε στην επίθεση ήταν μέρος του σπιτιού του Νετανιάχου.

 
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό δύο άλλα drones προερχόμενα από τον Λίβανο αναχαιτίστηκαν. Το συμβάν προκάλεσε συναγερμό στη στρατιωτική βάση Γκλιλότ, αλλά ο στρατός ανακοίνωσε αργότερα ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη δεν κινήθηκαν στην περιοχή εκείνη.
 
IDF: 20 πύραυλοι εκτοξεύτηκαν τη νύχτα από το Λίβανο προς το Ισραήλ
Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό στη διάρκεια της νύχτας εκτοξεύτηκαν περίπου 20 πύραυλοι από τον Λίβανο προς το Ισραήλ, ορισμένοι εκ των οποίων αναχαιτίστηκαν και άλλοι έπεσαν σε σε ανοικτές περιοχές.
 
Σε νεότερη ανακοίνωσή τους οι IDF ανέφεραν ότι «εχθρικό αεροσκάφος» εντοπίστηκε και σε περιοχές της δυτικής Γαλιλαίας. Στο μεταξύ με αναρτήσεις της στο Telegram η Χεζμπολάχ λέει ότι εκτόξευσε στη διάρκεια της νύχτας ρουκέτες κατά διαφόρων περιοχών του βορείου Ισραήλ, μεταξύ των οποίων οι Σαφέντ, Μαλκίγια και Αβιβίμ.